maandag 17 december 2018 | week 51
Home » Algemeen » Talenten van eigen bodem begeleiden opendeurdienst
Caroline Breugem. Foto: Studio Dijkgraaf.

Talenten van eigen bodem begeleiden opendeurdienst

Bleiswijk – Op zondagavond 18 maart is er een Opendeurdienst in de Open Hof. Aanvang 19.00 uur. De gezamenlijke evangelisatiecommissie van de Hervormde wijkgemeente Dorpskerk en de Gereformeerde Kerk Open Hof hebben als thema ‘Jouw DNA’ gekozen. De muzikale medewerking is van saxofoniste Caroline Breugem en Jan Willem van Delft op piano.

‘Jouw DNA’, een uitdagende titel die in de meditatie zal worden uitgelegd door ds. Gonja van ’t Kruis uit Nieuwveen. Na afloop is er gelegenheid voor onderlinge ontmoeting. De kerk is vanaf 18.30 uur open.
De van oorsprong Bleiswijkse Caroline Breugem speelde reeds vanaf haar 9e jaar klarinet, maar koos vanaf haar 17e voor de saxofoon. Hierin heeft zij ondertussen nationaal en internationaal haar weg gevonden. Caroline, ook wel bekend onder de artiestennaam Cece Noir, draait nu al een aantal jaren mee in de muziekwereld als saxofoniste. Ze treedt voornamelijk op met DJ’s op evenementen in binnen- en buitenland. Zo speelde ze op festivals als 10 jaar Lansingerland XXL en Zoetermeer Culinair.
Jan Willem van Delft is in Bleiswijk ook geen onbekende. Deze veelzijdige pianist en bevlogen musicus uit Hilversum heeft zijn roots in de jazz en gospelmuziek. Die jazz past hij op verschillende manieren toe, de gave van het improviseren. Dat komt terug tijdens een groot evenement zoals de Nederland Zingt-dag in een orkest of in een intieme setting tijdens een huiskamerconcert samen met zangeres en singer/songwriter Janine Beens.
Beide artiesten hebben een ding gemeen, liefde voor muziek met een aangeboren gave om te improviseren. Nadat er contact gemaakt was met elkaar, is er een unieke combinatie ontstaan voor deze dienst die muzikaal improviserend aan elkaar verweven is. Twee verschillende muziekstromingen die in de Open Hof gemengd zullen worden en tevens samengevoegd worden met opwekkingsliederen om de dienst compleet te maken.

Check Also

Dag met een gouden randje

Dag met een gouden randje Berkel en Rodenrijs – Een leven lang samen is heel …

Geef een reactie