dinsdag 16 oktober 2018 | week 42
Home » Sport » BVCB – Rhoon: 1-0

BVCB – Rhoon: 1-0

Bergschenhoek – BVCB pakte zaterdag drie punten door met 1-0 te winnen van Rhoon. In een saai duel, dat nauwelijks hoogtepunten kende, was het Denzel Medar die het enige doelpunt op het socrebord zette.
In het eerste kwart van de wedstrijd lag het initiatief bij BVCB. Het elftal van Jan Everse was vooral op de helft van de tegenstander te vinden. Een tegenstander die zich graag en bereidwillig massaal liet inzakken. Toch was BVCB niet in staat te scoren. Na een half uur spelen kwam BVCB op voorsprong. Na een korte combinatie op de rand van het zestien metergebied speelde Walbeek zijn maatje Medar kort aan. Medar legde aan en krulde met uiterste precisie de bal over de toch niet kleine doelman Oster in de rechterbovenhoek.
In de tweede helft veranderde er niet veel en waren er nauwelijks hoogtepunten. Een hoogtepuntje van een geheel andere orde was de rentree van Michael de Rooy. De lange Hoekse spits, die onder Melvin Boel veel wedstrijden in de basis speelde en menig doelpunt op zijn naam kon zetten, maakte na een langdurige blessure zijn rentree in het vlaggenschip van BVCB.
De Rooy was betrokken bij de enige kans van BVCB in de tweede helft. De spits kopte de bal goed door op een andere invaller, Evan Blom, die de bal laag op Rob Rutten voorzette. Maar ook hij lukte het niet te voorsprong uit te breiden.
Behalve de winst op de hekkensluiter en de rentree van De Rooy was het derde positieve punt van deze zaterdag het gelijkspel van Berkel. Door dat resultaat heeft BVCB in de inhaalwedstrijd tegen Piershil aan een gelijkspel voldoende om de tweede periode binnen te halen, maar moet dan nog wel Hellevoetsluis boven zich dulden. De koploper heeft echter al de eerste periode op zak.
Zaterdag staat de wedstrijd tegen Berkel op het programma.

Check Also

RW Rottemeren Molentocht

Bergschenhoek - Voor de zevende keer organiseerde Rolski en langlaufvereniging RW Rottemeren de jaarlijkse Molentocht vanaf de clublocatie aan de Hoeksekade in Bergschenhoek. En net als bij alle voorgaande edities weer een prachtige dag om te sporten.

Geef een reactie