donderdag 24 januari 2019 | week 04
Home » Politiek » Opening Week van het Geld op vol schoolplein

Opening Week van het Geld op vol schoolplein

Opening Week van het Geld op vol schoolplein

Lansingerland – De wethouders Ankie van Tatenhove, Jeroen Heuvelink en Albert Abee hebben maandagochtend 12 maart op drie scholen in Lansingerland De Week van het Geld geopend. De wethouders werden vergezeld door Mr. Cash. Bij de basisscholen De Poort, de Groenehoek en de Klipper draait het deze hele week om geld.

Op een bomvol schoolplein van basisschool De Klipper zongen de 400 leerlingen van de school samen met Mr. Cash en wethouder Ankie van Tatenhove het openingslied van de Week van het Geld. Daarna las de wethouder binnen de leerlingen van de groepen 1 en 2 voor. Volgens de wethouder is het belangrijk dat kinderen al vroeg leren omgaan met geld. ,,Door kinderen al vroeg wijs te maken met geld en ze bewust te maken van de waarde ervan, kunnen we problemen in de toekomst voorkomen,’’ vertelt de wethouder. ,,Wij zien nu bij inwoners die in de financiële problemen zijn gekomen dat zij zeggen dat ze vroeger als kind niet hebben geleerd om goed met geld om te gaan. Daarom is het geweldig dat scholen in Lansingerland deze Week van het Geld aangrijpen om kinderen ook financieel op te voeden. Daar werken wij als college graag aan mee, want jong geleerd is oud gedaan.’’
Het thema van de Week van het Geld is dit jaar: Wanneer ben je rijk? De leerlingen worden uitgedaagd over de vragen wanneer ben je rijk en wanneer voel jij je rijk? Is dat een mooi huis of een mooie auto? Of is dat gezondheid en vriendschap?
Op de drie scholen zijn tal van activiteiten gepland die in het teken staan van geld. Zo zijn er gastlessen van financiële experts, wordt er voorgelezen uit het boekje Meneer Beer en treedt Mister Cash op. Op de drie scholen zijn er ook bijeenkomsten voor ouders met tips over geld en kinderen.

Check Also

Openbare ledenvergadering CU

Bergschenhoek – De ChristenUnie Lansingerland organiseert voor haar leden en niet-leden een Openbare Ledenvergadering. Deze …

Geef een reactie