maandag 17 december 2018 | week 51
Home » Politiek » Ontbijten met de ChristenUnie

Ontbijten met de ChristenUnie

Ontbijten met de ChristenUnie

Lansingerland- Op 9 maart organiseerde de ChristenUnie in Lansingerland een ontbijtje voor de inwoners van de gemeente die 70 jaar en ouder zijn. Tijdens het ontbijt spraken de 70-plussers en de kandidaten van de ChristenUnie met elkaar over het onderwerp “Waardevol voor Lansingerland”.

Aan twee goed gevulde tafels werd gesproken over onderwerpen als wonen in Lansingerland, openbaar vervoer en hoe de drie dorpen zijn veranderd tot wat ze nu zijn. Daarnaast vertelden ds. Markus en ChristenUnie-kandidaat Paul Lieverse over het belang van omzien naar elkaar.
De ChristenUnie organiseerde het ontbijt natuurlijk niet zomaar. Door ChristenUnie-afdelingen in heel Nederland is in de afgelopen periode gewerkt aan lokale uitwerkingen van het “Manifest Waardig ouder worden”. Op 10 maart is dit manifest ook landelijk gelanceerd, door Kamerleden en ministers van de ChristenUnie. In Lansingerland heeft de ChristenUnie ook een lokaal manifest opgesteld, met punten waar in de komende raadsperiode aan gewerkt zal gaan worden, zodat iedereen waardig ouder mag worden in Lansingerland.
Kijk voor meer informatie op de website van de ChristenUnie: www.lansingerland.christenunie.nl/waardigouderworden.

Check Also

Coalitiepartijen stemmen in met bestemmingsplan Berkel-Centrum-West

Lansingerland - Na een urenlange vergadering stemden coalitiepartijen Leefbaar 3B, VVD, CDA en ChristenUnie voor het bestemmingsplan Berkel-Centrum-West, zoals dat door het college van b. en w. werd gepresenteerd. Insprekers, amendementen en moties van de oppositie konden het schip niet keren. Dat stoomt in volle kracht vooruit naar een uitgewerkt inrichtingsplan. Wethouder Kathy Arends zegde wel toe dat dit plan ter bespreking aan de raad wordt voorgelegd. Daarmee doet zij een handreiking, omdat vaststelling van het inrichtingsplan in feite onder de competenties van het college valt. Daarmee worden de pijnpunten van de oppositiepartijen echter niet verzacht.

Geef een reactie