zaterdag 22 september 2018 | week 38
Home » Algemeen » Opleiding tot reanimist

Opleiding tot reanimist

Bleiswijk – Op 18 april start de Stichting Reanimatie 3B-Hoek nieuwe opleidingen reanimatie met AED. Alle opleidingen nemen twee avonden van 2,5 uur per avond in beslag. Deelnemers leren in twee avonden een circulatie stilstand herkennen, reanimeren en hoe een AED wordt gebruikt. Aanmelden kan via www.reanimatie3b.nl, via coördinator, dhr. J. Overeinder, tel. 010-5214878 of 06 – 304 397 77, of via jaap@reanimatie3b.nl. Het cursusrooster staat op de site. Aanvullend verzekerden kunnen mogelijk gratis leren reanimeren. De kosten zijn € 45,- inclusief lesmateriaal en certificering. Alle instructeurs zijn gecertificeerd door de NRR. De Stichting Reanimatie 3B-Hoek is een reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting. Na het volgen van een reanimatiecursus kunnen gecertificeerden burgerhulpverlener worden via Hartveilig Wonen of De Nederlandse Hartstichting. Zij kunnen opgeroepen worden om te helpen bij een reanimatie in de buurt. Hiermee wordt geprobeerd in heel Nederland hulpverlening mogelijk te maken in de eerste 6 minuten bij een reanimatie: de belangrijkste minuten voor de overlevingskans van het slachtoffer.

Check Also

Station Lansingerland-Zoetermeer in voorjaar 2019 volledig in gebruik

Regio - Volgens planning wordt het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer vanaf 9 december 2018 in gebruik genomen voor de NS-Sprinters. Voor RandstadRail wordt dit enkele maanden later, naar verwachting in mei 2019. De projectorganisatie wil meer tijd nemen voor het proefrijden met RandstadRail, vanwege aanpassingen aan de spoorbeveiliging. Die extra periode wordt ook benut om alle onderdelen van het viaduct volledig af te bouwen. Dit is de uitkomst van het overleg tussen alle betrokken partijen hierover: gemeenten Lansingerland en Zoetermeer, Gemeenschappelijke Regeling Bleizo, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, ProRail, NS en HTM.