maandag 17 december 2018 | week 51
Home » Lezersschrijven » Overlast hondenpoep

Overlast hondenpoep

Ik wil hierbij graag reageren op het artikel van Marco van Buren over de overlast van hondenpoep, verleden week in De Heraut. Ik ben het voor de volle 100% met hem eens.
Vele jaren geleden sprak ik via De Heraut ook toen al de eigenaren van honden aan, om hun gedrag ten aanzien van het “wild poepen” van honden tegen te gaan.
Ik woon in de Buizerdstraat en heb afgelopen weken tijdens de koude periode gezien dat het gazon van de onze straat naar de beek toe weer vol ligt met hondendrollen. Het ligt niet aan de honden. Zolang de mentaliteit van de hondenbezitters niet verandert zullen de overige bewoners last blijven ondervinden.
Destijds heb ik de gemeente gevraagd om bordjes met “verboden voor honden” te plaatsen. Dat is toen gebeurd, maar ik vond de bordjes minimaal en te laag bij de grond geplaatst. Omdat de huidige bordjes verweerd zijn, ga ik de gemeente vragen alsnog hogere te plaatsen. Ook is er bij het bruggetje een speciale drollenbak geplaatst.
Dus beste Marco, ik hoop dat door onze oproepen misschien enkele bezitters spijt krijgen, maar ik vrees, met grote vreze…

Antoon E. Derix
Bleiswijk

Check Also

AED omgeving Berkelsezoom

In Lansingerland maakt een aantal inwoners zich hard zoveel mogelijk bewoners in hun omgeving een …

Geef een reactie