woensdag 19 december 2018 | week 51
Home » fbpost » Professionele aanpak bezorgt bezoekers een geweldige avond

Professionele aanpak bezorgt bezoekers een geweldige avond

Lenteconcert Concordia

Professionele aanpak bezorgt bezoekers een geweldige avond

Bergschenhoek – Het was niet de eerste keer dat Muziekvereniging Concordia een concert gaf in het gemeentehuis, maar ze had er zaterdagavond 10 maart heel veel werk van gemaakt om een uitstekende sfeer te creëren door van de entreehal een ‘klein’ intiem theater te maken en het publiek het concert eens van een andere kant te laten meemaken. Op de ‘galerij’ zaten genodigden en Vips rond gezellige tafeltjes. Het lenteconcert met als motto ‘Stedentrip’, kon beginnen!

John Hofman

Het programmaboekje beloofde heel veel, maar Concordia wist dit ook deze keer weer waar te maken. Haar ‘tweeling zusje of broer’ hoe je dat ook wil noemen, de Melody Percussion Band (MPB) opende deze avond met een weloverwogen repertoire en zeer geschikt om te kunnen genieten van veel ritme en melodie voor de pauze. De MPB bezocht uiteraard ook enkele steden, soms per Oriënt Express of met de piraten van de Caribbean om ook nog even Londen aan te doen met ‘Liefs uit Londen’. Melodie en ritme gingen weer uitstekend samen en binnen Concordia heeft deze groep muzikanten haar plaats inmiddels ruimschoots verdiend, onder bezielende leiding van Laura Trompetter. Gezeten voor het zwarte doek, speciaal deze avond opgehangen om het ‘theater’ intiem te houden, scoorde de band prima.
De pauze brak aan en vele loten werden verkocht, want ook nu weer was de middenstand van Bergschenhoek zeer gul geweest om de kas te spekken. Daarna was de beurt aan de fanfare, het grote orkest van Concordia. He werd inderdaad professioneel aangepakt, want tijdens de trip door Africa kregen de bezoekers enkele dansacts voorgeschoteld door dansschool ‘Dans Meyer et Fils’uit Rotterdam. In fleurige, kleurrijke danskleding zwierden twee paren elegant, maar vooral onstuimig, over de vloer. Het gaf de avond een bijzonder cachet. Dan staat er wel een dirigent voor die alles goed in handen heeft en houdt: Arie Stolk. Concordia doet tegenwoordig bijna geen concerten meer zonder daar zang bij te betrekken. Ze had daar Baer Traa, singer-songwriter, voor uitgenodigd, die enkele mooie, toepasselijke nummers ten gehore bracht zoals een Englishman in New York en Blueberry Hill. Jammer was, dat zijn stem door de microfoon wat ‘schor’ overkwam, doordat hij of te dicht bij de microfoon zong(wat we niet veronderstellen bij deze al ervaren zanger) of er iets niet goed was afgesteld. Geluid en licht zijn nu eenmaal zeer belangrijk bij een concert als dit. Al met al maakte Concorida in haar geheel weer een uitstekende indruk en is er volop genoten door de vele aanwezigen, want het ‘theater’ aan de Tobias Asserlaan was goed bezet.

Check Also

Eerste paal de grond in voor nieuwbouw Scouting Berkel

Berkel en Rodenrijs - De jeugdleden van Scouting Berkel verzamelden zich zaterdagochtend 8 december bij hun clubhuis om van start te gaan met een speurtocht die hen uiteindelijk naar de nieuwe locatie in De Groenzoom zou brengen. Daar wachtte een stormachtig en nat welkom, maar ook een grote tent waar een bescheiden feestje werd gevierd.

Geef een reactie