dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » fbpost » LTC Triomf kleurt goud

LTC Triomf kleurt goud

LTC Triomf kleurt goud

Bergschenhoek – Tennisvereniging LTC Triomf bestaat dit jaar 50 jaar. Op 9 juni gaat de vereniging dit groots vieren, maar de officiële oprichtingsdatum is 14 maart. Samen met Ton Buurman, lid vanaf het eerste uur, kijkt voorzitter Joost Oudshoorn terug.

Trees Borkus-Henskens

Ton was present tijdens de oprichtingsvergadering in verenigingsgebouw ‘Ons Gebouw’. “Lid van een vereniging zonder banen, want die waren er nog niet. De eerste drie jaar speelden we op de banen van Plaswijck in Hillegersberg; elke zaterdagavond met een veertigtal leden.” De naam van de vereniging werd Triomf: “De eerste letters van Tennis Racket In Ons Midden Favoriet. We vonden het wel een passende en leuke naam.” Drie jaar later lagen er drie banen aan de Berkelseweg. In de loop der tijd werd het park verder uitgebreid tot acht banen. Het terrein werd gedeeld met BVCB en zwembad De Windas. In 2000 verhuisden de verenigingen naar het nieuwe sportpark langs de Hoeksekade om plaats te maken voor de HSL. Momenteel wordt er gebouwd voor de verdere realisatie van de wijk Parkzoom.

Waarom Triomf?

“We hebben een leuke club die veel voor de leden organiseert,” antwoordt Joost op de vraag waarom tennisspelers voor Triomf zouden moeten kiezen. “De sfeer is goed, je kunt hier het hele jaar tennissen voor een betaalbare prijs, Triomf beheert de bar en keuken zelf en kan ook daar zowel de kwaliteit hoog als de kosten laag houden. We begeleiden nieuwe leden zodat ze zich snel thuis voelen en bovendien hebben we een actieve tennisschool waarin rond de driehonderd leden deelnemen aan lessen. Kinderen krijgen hier de mogelijkheid door te groeien. We hebben momenteel 35 jeugdleden in de selectie die allemaal competitie spelen. Op dit moment wordt aan een jeugdhonk gebouwd dat op 1 april gereed zal zijn.” Ook duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Triomf. “Met led verlichting buiten en binnenkort ook binnen. We maken tevens gebruik van zonnepanelen.”
Triomf is een maatschappelijk open vereniging. “De historische vereniging vergadert hier, de hospice organiseert hier de vrijwilligersavond en we zetten altijd een goed doel centraal tijdens een open toernooi. Daarnaast doen we op dit moment onderzoek naar een andere balsport: padel. Een soort squash op de buitenbaan. Belangstellenden – ook niet-leden – kunnen reageren als ze kennis willen maken met die sport, want daar moet een andere baan voor komen.”

Jubileum

Het hele jaar staat in het teken van het jubileum. Het logo is aangepast, alle toernooicommissies kunnen activiteiten linken aan het jubileum en op 9 juni wordt het feest gevierd. Voor meer informatie: voorzitter@ltctriomf.nl.

Check Also

SeniorWeb Lansingerland start met nieuw cursusseizoen

Lansingerland - Eind januari gaat SeniorWeb weer van start met het nieuwe cursusseizoen. Om iedereen kennis te laten maken met het brede aanbod wordt op dinsdag 15 januari de gratis toegankelijke informatie- en inschrijfdag gehouden over computer-, smartphone- en tabletcursussen en workshops.

Geef een reactie