zondag 24 juni 2018 | week 25
Home » Algemeen » Kraan van 70 ton zakt weg

Kraan van 70 ton zakt weg

Kraan van 70 ton zakt weg

Berkel en Rodenrijs – Een 70 tons kraan is woensdag 7 maart rond de klok van negen uur weggezakt in de modder van de Ton Lutzstraat in de nieuwbouw van Berkel Westpolder. De kraan bleek te zwaar voor de plek waar hij stond: nabij het Ank van der Goespad en bovendien boven een hogedruk gasleiding. Het zag er in eerste instantie ernstig uit, maar door slim technisch denken wist de brandweer met hulp van een lift en stelton platen het gevaarte op eigen kracht weer uit de bagger te krijgen. In de nabijheid stond ook een 100 tons ‘collega’, maar die hoefde niet te worden ingezet. De gasleiding werd niet geraakt door de scheefgezakte kraan en niemand raakte gewond.

Check Also

Inloopavond ontwerpbestemmingsplan

Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 4 juli organiseren wij in het gemeentehuis van Lansingerland …