zaterdag 22 september 2018 | week 38
Home » Algemeen » Bijeenkomst persberichten schrijven

Bijeenkomst persberichten schrijven

Lansingerland – VIP Lansingerland organiseert op dinsdag 10 april van 19.30 tot 21.30/22.00 uur een workshop ‘persberichten schrijven’. Een persbericht is een nieuwsbericht dat zonder bewerking in een krant geplaatst kan worden. Het moet volgens journalistieke principes geschreven worden. Een persbericht vermeldt iets actueels, nieuws of interessants.
Onderwerpen tijdens de bijeenkomst zijn ‘wat is een persbericht en waarvoor wordt dit gebruikt?’, ‘wat gebeurt er met ingezonden persberichten?’ en tips en trucs voor een goed bericht (en de meeste kans op plaatsing).
Aan het einde van de bijeenkomst kijken de deelnemers kritisch naar de eigen persberichten. Met de informatie en een frisse blik kunnen de deelnemers hierna aan de slag met de persberichten. De themabijeenkomst duurt circa twee uur. Aanmelden kan via info@viplansingerland.nl of bel 010 – 522 55 45. Deelname kost € 5,- (vrijwilligers in Lansingerland).
Het VIP Lansingerland is het centrale punt als het gaat om vrijwilligerswerk in Lansingerland. Op viplansingerland.nl vindt u uitgebreide informatie over vrijwilligerswerk, mogelijkheden, workshops en themabijeenkomsten en wetenswaardigheden. Volg het VIP ook op Facebook, Instagram en Twitter.

Check Also

Vrienden Dorpskerk op de ACR-rommelmarkt

Berkel en Rodenrijs – Dankzij het bestuur van het ACR, beschikken de Vrienden van de …