maandag 17 december 2018 | week 51
Home » Algemeen » Jong geleerd, ouder gedaan

Jong geleerd, ouder gedaan

Jong geleerd, ouder gedaan

Lansingerland – Op donderdagmorgen 8 maart werd in Melanchthon Bergschenhoek – christelijke school voor havo, atheneum en gymnasium – een informatiemarkt over de gemeenteraadsverkiezingen gehouden voor die middelbare scholieren. Niet direct een doelgroep waar veel stemmen te vergaren zijn, maar wel de plaats waar jongeren op het functioneren in een democratie worden voorbereid. Alles over rechten en plichten, en hoe je als samenleving de dingen die er leven bespreekbaar maakt, om samen een oplossing te zoeken en tot een uitvoerbaar besluit kunt komen.
Het was tijdens de lesuren, dus bij deze happening geen tekort aan de doelgroep. Tijdens de pauze bestormden de lagere klassen de ruimte waarin alle negen partijen een stand hadden ingericht. De rolletjes met pepermunt, bierviltjes, ijskrabbers en allerlei andere gadgets verwisselden in no time van eigenaar. Met de hoop bij de gulle uitdelers dat een deel daarvan bij de ouders thuis in beeld zou komen en zo kon er dan toch misschien nog stemvoordeel behaald worden.
De hogere klassen namen deel aan het informatieve programma en vooral hier geldt dat elke stem telt. Of als je als politieke partij op de langere termijn denkt, dat jong geïnformeerd later wel een politieke kleur aan de stem zal geven.

Check Also

De Heraut rond de feestdagen

De Heraut rond de feestdagen In verband met de feestdagen wijzigen de aanlevertijden van redactie …

Geef een reactie