zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » fbpost » Mooi geflest voor Ghana

Mooi geflest voor Ghana

Mooi geflest voor Ghana

Bergschenhoek – Docenten en leerlingen van het Wolfert Lyceum hebben op donderdagavond 8 maart het toneelstuk ‘Goed geflest’ opgevoerd. Diezelfde dag, van 16.00 tot 17.00 uur, vond de Ghana-markt plaats. Een gezellige markt waar leerlingen uit de tweede klas koekjes, cakejes, armbandjes, spullen uit Ghana en allerlei andere originele dingen verkochten.

Marianne Karsemeijer

Al het opgehaalde geld van deze dag gaat naar het goede doel in Ghana, het project ‘Back to school’. Dit jaar zet het project zich in voor onderwijs aan tienermoeders in de gemeente Agona Nsaba. Het is een lokaal initiatief, voortkomend uit de wensen en behoeften van de gemeenschap zelf. Met het opgehaalde geld worden de basisvoorzieningen van dit project ondersteund, waaronder de realisatie van een gezamenlijke ontmoetingsruimte voor bijeenkomsten en trainingen.

Ghana-reis

Van 24 maart tot 3 april reizen 15 leerlingen en 3 docenten af naar Ghana. De leerlingen zijn gekozen op basis van hun motivatie. Hun namen zijn: Sune van de Berg, Zita Kneppers, Nova van Dijk, Lisa Kwast, Sophie van Geest, Anne-Kirsten Leemans, Floris van de Graaf, Obbe Legel, Jozefien Hillemans, Thijs van der Linden, Fleur ten Hoopen, Quinty Pos, Charlotte Jongenotter, Roos Verburg en Isis de Klerk. De docenten die meegaan zijn: Ingeborg van der Burg, Diego van Parreren en Freek Groeneweg.
De groep gaat geen vrijwilligerswerk doen. Het doel van de reis is om zo veel mogelijk te leren over het leven en onderwijs in Ghana. Net als verleden jaar wordt hierbij een project gesteund, dit jaar dus het project in Agona Nsaba. Maar de groep zal ook het project van verleden jaar bezoeken, het ‘Rabbit for School project’.

E-waste

Naast de bezoeken aan genoemde projecten zal de groep ook een e-waste vuilnisbelt bezoeken. Veel elektronisch afval uit Nederland en andere westerse landen wordt geëxporteerd naar Ghana. Daar komt het terecht op schrootmarkten en wordt de apparatuur op gevaarlijke wijze gerecycled, waarbij er giftige stoffen vrijkomen. Deze stoffen zijn erg gevaarlijk, met name voor de kinderen die op de schrootmarkten werken.

De 15 leerlingen die meegaan hebben er ontzettend veel zin in, al zal het geen vakantiereisje worden voor de groep uit Lansingerland,maar wel een reis die een blijvende indruk zal achterlaten.

Check Also

Uniek concert Kozakkenkoor en Klezmerband in O.L. Vrouw Geboortekerk

Berkel en Rodenrijs – We hebben inmiddels kennis kunnen maken met de vernieuwde O.L. Vrouw …

Geef een reactie