zondag 18 november 2018 | week 46
Home » fbpost » Tussen de 18 en 22 jaar? Ga samen op Stemdate!

Tussen de 18 en 22 jaar? Ga samen op Stemdate!

Tussen de 18 en 22 jaar? Ga samen op Stemdate!

Lansingerland – Jongeren maken de toekomst. In Lansingerland is 5% van de totale bevolking tussen de 18 en 22 jaar. Welgeteld zijn dat 2900 jongeren die op 21 maart voor de eerste keer hun stem kunnen laten horen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Burgemeester Pieter van de Stadt benadrukt dat het mogen stemmen een recht is waar in het verleden hard voor gevochten is.
“Het is voor de jongeren in onze gemeente prachtig dat zij door middel van het uitbrengen van hun stem op 21 maart voeding kunnen geven aan het maken van gemeentelijk beleid. We zijn ook benieuwd naar wat de jongeren willen en doordat ze met zoveel zijn, kunnen ze een grote invloed hebben. Moeten ze wel gaan stemmen. Om het nog aantrekkelijker te maken, bedacht de gemeente iets leuks, een Stemdate.”

Uitnodiging voor een Stemdate

Vandaag of morgen krijgen alle 2900 jongeren een opvallende envelop in de brievenbus. In die envelop zit een uitnodiging om te komen stemmen met een date. Scheur de kaart in twee helften en geef de ene helft aan iemand die jij uitnodigt om mee te komen naar het stembureau op 21 maart. Dat kan je moeder of vader zijn, een beste vriend of vriendin, of die jongen of dat meisje met wie je altijd al een keer wilde daten. Dit is je kans, pak hem!
Op 21 maart hangt in ieder stembureau een Stemdate-poster. Maak bij die poster met je date en de weer samengevoegde kaart een selfie en post deze op Instagram met #Stemdate. Je maakt dan kans op een Eetdate voor twee personen ter waarde van € 100. Chill. De gemeente maakt donderdag 22 maart de winnaar bekend.

Op Stemdate met de burgemeester?

Wil je 21 maart op Stemdate met burgemeester Pieter van de Stadt? App dan voor 19 maart #Stemdate naar 06 – 46 00 10 84. Op dinsdag 20 maart loot de gemeente lwie de winnaar is. Makkelijk toch? Gewoon doen en maak er een stemdatefeestje van!

Weet je niet op wie je moet stemmen? Vul dan online het Kieskompas Lansingerland in. Dat kan helpen in het bepalen van je keuze: lansingerland.kieskompas.nl.

 

Check Also

Concert at The Park krijgt tweede editie

Lansingerland - Na het grote succes van de eerste editie van Concert at The Park is besloten in 2019 weer een Concert at The Park te presenteren en wel op zaterdag 16 maart 2019. De line up is inmiddels bekend. Jan Smit, Glennis Grace, Coen en Sander (Radio 538), Django Wagner, Het Feestteam en dj Maurice zullen van de partij zijn en er samen met de bezoekers een groots feest van maken op het evenemententerrein (naast De Windas) in het Annie M.G. Schmidtpark.

Geef een reactie