dinsdag 20 maart 2018 | week 12
Home » fbpost » Verkiezingen zijn altijd bijzonder

Verkiezingen zijn altijd bijzonder

Verkiezingen zijn altijd bijzonder

Beste kiezers,

Wij zijn er klaar voor! De potloden zijn geslepen en de stemformulieren liggen klaar. Als het goed is heeft u uw stemkaart al ontvangen om woensdag 21 maart uw stem uit te brengen voor de nieuwe gemeenteraad.
Zo’n verkiezingsdag is voor mij altijd weer een bijzonder moment. Verkiezingen markeren een nieuw begin met een nieuw college van burgemeester en wethouders en een nieuwe gemeenteraad. Dat is bijzonder.
De tweede reden waarom verkiezingen voor mij zo bijzonder zijn, is dat verkiezingen niet overal vanzelfsprekend zijn. Meebeslissen over je eigen bestuur en dus over je eigen woon- en leefomgeving is niet voor iedere burger in de wereld weggelegd. Vrije verkiezingen zijn helaas nog lang niet overal normaal. Daarom moeten wij zuinig zijn op dat recht en er ook gebruik van maken.
Dus beste kiezer, laat uw stem horen, beslis mee over uw gemeentebestuur en waardeer uw recht om te kiezen. Hebt u nog geen idee op welke partij uw moet stemmen? Het Kieskompas Lansingerland op internet zet alle partijen voor u op een rij.
Laat uw stem niet verloren gaan en breng uw stem uit op een van onze stembureaus. En als u benieuwd bent naar de uitslag, dan bent u woensdagavond vanaf 21.00 uur van harte welkom op de uitslagenavond in het gemeentehuis.

Pieter van de Stadt

Check Also

Wat kreeg de PvdA de afgelopen vier jaar voor elkaar?

De gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart staan voor de deur. In deze Heraut staat een volledige pagina over wat PvdA de komende vier jaren wil bereiken en welke enthousiaste vrouwen en mannen dit gaan doen. Bij een vooruitblik past natuurlijk ook een terugblik. Wat kreeg PvdA als oppositiepartij voor elkaar? Best veel, lees maar even mee!