zondag 24 juni 2018 | week 25
Home » Politiek » PvdA stelt vragen over bushalte Bonfut
Berkel en Rodenrijs - Er gaat gebouwd worden op het voormalige Hordijk-terrein bij de Bonfut. Het plan bestaat uit de bouw van circa 120 woningen met een gevarieerd aanbod. In deze nieuwe wijk zullen zo’n 400 mensen komen te wonen. Reden voor de PvdA Lansingerland opnieuw te pleiten voor een bushalte in de nabije omgeving.

PvdA stelt vragen over bushalte Bonfut

PvdA stelt vragen over bushalte Bonfut

Berkel en Rodenrijs – Er gaat gebouwd worden op het voormalige Hordijk-terrein bij de Bonfut. Het plan bestaat uit de bouw van circa 120 woningen met een gevarieerd aanbod. In deze nieuwe wijk zullen zo’n 400 mensen komen te wonen. Reden voor de PvdA Lansingerland opnieuw te pleiten voor een bushalte in de nabije omgeving.

De halte Bonfut bevindt zich op grondgebied van Rotterdam zodat medewerking van deze gemeente nodig is. De inwoners van deze nieuwe wijk zullen, net als de vele bewoners van de aanpalende Rodenrijsezoom, Bonfut en Wildersekade, voor een OV-halte naar ruim 750 meter verderop gelegen station Rodenrijs of Koegelwieckplantsoen moeten gaan.
PvdA Lansingerland vindt de komst van deze nieuwe wijk een prachtig moment om de bushalte Bonfut in ere te herstellen. Gerard Bovens stelde in een reactie op dit verheugende bericht vervolgens zijn allerlaatste raadsvraag: “Is het college bereid om er bij de Metropoolregio en het college van Rotterdam op aan te dringen dat met ingang van de RET dienstregeling 2019 de ZoRo-bushalte Bonfut weer in ere wordt hersteld.”
De PvdA-fractie hoopt van harte op een positief antwoord.

Check Also

Een terugblik op het formatieproces met Jaap Paans

Lansingerland - Formateur Jaap Paans overhandigde in de extra gemeenteraadsvergadering van vrijdag 15 juni jl. het door de vier coalitiepartijen ondertekende akkoord aan burgemeester Pieter van de Stadt. Hiermee werd een wekenlange inspanning van alle partijen succesvol afgesloten. Tijdens de formatie werd er weinig over de inhoudelijke voortgang gerapporteerd. Reden om met de formateur over de periode tussen 5 april tot nu nog eens na te praten.