maandag 17 december 2018 | week 51
Home » Advertorial » EZG Nederland B.V. gaat verder aan de Leeuwenhoekweg

EZG Nederland B.V. gaat verder aan de Leeuwenhoekweg

EZG Nederland B.V. gaat verder aan de Leeuwenhoekweg

Bergschenhoek – Jurriaan van den Bos, eigenaar van EZG Nederland BV, ondertekende vorige week het aankoopcontract van een stuk bouwgrond aan de Leeuwenhoekweg, waarbij aanwezig waren wethouder economie Albert Abee en accountmanager bedrijven Jennifer Verheij.

Bijna 25 jaar geleden begon Jurriaan van den Bos samen met vader Frans en moeder Ria van den Bos een bedrijf op het gebied van vacuümvormen, een productietechniek waarmee door middel van het vacuümtrekken van een voorverwarmde kunststof plaat over een matrijs, een gewenst product gemaakt kan worden. Een nieuw familiebedrijf, genaamd EZG, was ontstaan en al snel bleek zoons inventiviteit en doorzettingsvermogen, vaders no-nonsens aanpak en moeders bindende kracht in de markt succesvol aan te slaan.
De familie Van den Bos bouwde een steeds uitdijende trouwe klantenkring op en zo groeide hun bedrijf EZG van een driemans bedrijf naar een bedrijf met een aantal man personeel en inmiddels bijgestaan door Claudia van den Bos, echtgenote van Jurriaan.
Logisch gevolg was dat het bedrijfspand moest meegroeien en het bestaande pand werd in 2008 uitgebreid met extra productie- en opslagruimte en kantoorruimtes.
De bedrijvigheid bij EZG is met name begonnen met afdekkappen en afvoerbakken voor teeltgoten in tuinbouwkassen. Daarnaast produceert EZG diverse displays voor cosmetische artikelen die bij een aantal bekende winkelketens uitgestald staan en een breed assortiment aan kunststofbehuizingen voor heetwater boilers.

Leeuwenhoekweg

Pa en ma Van den Bos genieten inmiddels alweer enige jaren van hun welverdiende pensioen en EZG blijft groeien. Nieuwe projecten, nieuwe klanten en uitbreiding van het personeel zorgen ervoor dat de bewegingsruimte steeds minder wordt.
Verdere uitbreiding van het bestaande pand is niet meer mogelijk en de buren blijven ook nog wel een tijdje zitten. Dus heeft Jurriaan van den Bos de stoute schoenen aangetrokken en heeft hij in Bergschenhoek op het nieuwe industrieterrein aan de Leeuwenhoekweg een stuk grond aangekocht om er een geheel nieuw bedrijfspand te bouwen.
Meer ruimte geeft in de nabije toekomst ook meer mogelijkheden om de werkzaamheden uit te breiden. Dit omdat de bestaande markt de afgelopen jaren gegroeid is en omdat EZG zich meer zal gaan focussen op het benaderen van nieuwe klanten en het binnenhalen van nieuwe, interessante projecten. Nieuwe technieken als 3D-scannen en 3D-printen zullen in de nabije toekomst zeker positief hieraan kunnen bijdragen.

Check Also

The most wonderful time of the year

Kerst staat dit jaar voor glitter. Die glitters mogen alle kleuren zijn; goud, zilver, roze, paars en groen. Je mag lekker uitpakken en gezellig de kerst vieren in een outfit waar je je helemaal fijn in voelt.

Geef een reactie