zaterdag 20 oktober 2018 | week 42
Home » fbpost » Bart Duisterhof zwemt van Den Helder naar Texel voor Spieren voor Spieren

Bart Duisterhof zwemt van Den Helder naar Texel voor Spieren voor Spieren

Sponsors gezocht

Bart Duisterhof zwemt van Den Helder naar Texel voor Spieren voor Spieren

Bergschenhoek – De 21-jarige Bart Duisterhof uit Bergschenhoek gaat 11 augustus een fysieke uitdaging aan voor het goede doel Spieren voor Spieren. Hij zal die dag, samen met veertig andere deelnemers, van Den Helder naar Texel zwemmen (zo’n vier kilometer). Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor zijn tocht zoekt hij sponsors die hem willen helpen.

Sjoerd Keizer

Bart: “Het is een pittige tocht omdat de stroming hevig is. Voor mij is het ook de eerste keer dat ik een wedstrijd in open water zwem. Ik zal er de komende tijd hard voor trainen. Ik ga ervoor zorgen dat ik zo’n zeven kilometer kan zwemmen in een binnenzwembad, zodat ik buiten mét stroming de vier kilometer kan halen. Daarnaast schaf ik een wetsuit aan en ben van plan in de De Schie te oefenen. Dan ervaar je al een beetje hoe het is.”

Vriend met spierziekte

Naast dat Duisterhof van zwemmen houdt, heeft hij een speciale reden waarom hij meedoet. “Ik heb een semester in de Verenigde Staten gestudeerd en daar leerde ik iemand kennen. Hij had een spierziekte en was al blij dat ik met hem wilde praten. Je merkte heel erg dat andere mensen een beetje met een boog om hem heenliepen. Dat raakte mij en dat is ook een van de redenen dat ik meedoe aan deze tocht.”
Maar natuurlijk ook voor de kinderen met SMA, wat de ‘kindervorm’ van ALS wordt genoemd. Daar gaat het opgehaalde geld uiteindelijk heen. Spieren voor Spieren zorgt ervoor dat deze kinderen met lotgenootjes activiteiten kunnen doen, zodat zij even niet aan hun ziekte hoeven te denken. Dat vind ik heel belangrijk en een mooi doel. En zoals ik weet uit mijn ervaring met die jongen in Amerika; deze kinderen kunnen heel snel in een isolement belanden en dat gun je helemaal niemand. Spieren voor Spieren investeert het geld ook in onderzoek naar medicijnen, want verlichting of genezing is natuurlijk het allerbelangrijkste.”

Doneren

Bart is de jongste van de ongeveer veertig deelnemers. Maar dat betekent niet dat het geld vanzelf binnenstroomt. “Om mee te mogen doen, heb ik minimaal 750 euro nodig. Ik heb al een aantal toezeggingen gehad. Maar ik begin nu pas echt met werven. Via de website: denheldertexel.nl/bart kunnen mensen doneren. Ik zet natuurlijk in op mijn familie, vrienden en kennissen, maar ik wil er ook voor zorgen dat bedrijven meedoen. Zo kunnen bedrijven die geld doneren op mijn website hun logo plaatsen, waardoor ze én een goed doel steunen én wat promotie krijgen.”

Check Also

Landelijk congres Buurttoezicht levert concrete resultaten op

Lansingerland - Rond de honderd belangstellenden brachten vanuit het hele land zaterdag 13 oktober een bezoek aan het eerste landelijke congres ‘De toekomst van buurtpreventie initiatieven’ dat in de Week van de Veiligheid werd georganiseerd in het gemeentehuis van Lansingerland.

Geef een reactie