maandag 21 januari 2019 | week 04
Home » fbpost » GJV De Ark nodigt oud-leden uit voor een gezellige reünie

GJV De Ark nodigt oud-leden uit voor een gezellige reünie

GJV De Ark nodigt oud-leden uit voor een gezellige reünie

Berkel en Rodenrijs – Een oproep voor iedereen die tussen 1976 en nu lid was of is van het GJV; meld je aan voor de reünie die op zaterdag 14 april wordt georganiseerd. Met in Het Honk een speciaal voor deze avond opgezet ‘GJV Museum’ van ruim veertig jaar.

Trees Borkus-Henskens

De GJV maakt onderdeel uit van Gereformeerde Kerk De Ark en is voor jongeren van 16 tot ongeveer 23 jaar. Elke zondagavond is er tussen 20.30 en 22.00 uur GJV. Er wordt over veel verschillende zaken gesproken zoals vriendschap, racisme, toekomst en geloof. De discussies zijn meestal erg interessant, je leert je mening te geven en te luisteren naar hoe anderen over verschillende zaken denken. Op de vaste avonden is er na de discussie (na 22.00 uur) alle ruimte voor gezelligheid. Dan geldt: bar open, muziek aan!

Op zoek

Toen de plannen voor het organiseren van een reünie op tafel lagen werd een speciale commissie in het leven geroepen, bestaande uit huidige leden en leden van vroeger. Met als voorzitter Michiel de Gelder zijn dat verder Joep van Mourick, Roos Kloeg, Tijmen Weerheijm, Manou en Anouk Delhaas, Marjan Oosthoek en Erik Crielaard.
“Maar dan begint het pas,” hebben zij inmiddels ervaren. “Want veel leden van nu en vroeger kennen we nog wel en kunnen we benaderen, maar er zijn er natuurlijk in al die jaren ook veel verhuisd. Kom daar maar eens achter waar die gebleven zijn. We zijn nu een paar maanden bezig en hebben via via heel wat adressen weten te achterhalen, maar lang niet allemaal. We blijven door speuren, maar hopen via deze oproep toch nog wat mensen te bereiken die zich aanmelden voor de reünie. Het zou toch jammer zijn dat leden of oud-leden het leuk vinden om te komen, maar er niet waren omdat ze het niet wisten.”

De invulling

De reünie – die gratis te bezoeken is – begint zaterdag 14 april om 16.00 uur en wordt gehouden in Het Honk van het GJV, met de ingang aan de Julianastraat en onderdeel uitmakend van De Ark. De plek waar alle jongeren uit al die jaren bijeenkwamen en nog steeds komen en dus een herkenbare en vertrouwde plek is voor alle reünisten.
“We beginnen die middag met een hapje en een drankje en naar alle waarschijnlijkheid ook met heel veel bijkletsen over nu en toen. Na een bescheiden maaltijd presenteren we een programma zoals we wekelijks in Het Honk gewend zijn en waar vrijblijvend aan deelgenomen kan worden door de bezoekers. Met als laatste onderdeel dus ook: muziek aan en bar open! Die drankjes vragen we de bezoekers zelf af te rekenen.”

Aanmelden

Tot nu toe hebben een kleine tachtig reünisten zich reeds aangemeld, maar dit aantal zal wellicht nog stijgen tot boven de honderd. “We hopen dat mensen ook materiaal uit oudere tijden meebrengen dat we kunnen laten zien.”
Aanmelden voor de reünie kan nog tot 21 maart via het Facebook-evenement (GJVreünie) of een mailtje naar gjvberkel.reunie@gmail.com.

Check Also

SeniorWeb Lansingerland start met nieuw cursusseizoen

Lansingerland - Eind januari gaat SeniorWeb weer van start met het nieuwe cursusseizoen. Om iedereen kennis te laten maken met het brede aanbod wordt op dinsdag 15 januari de gratis toegankelijke informatie- en inschrijfdag gehouden over computer-, smartphone- en tabletcursussen en workshops.

Geef een reactie