zaterdag 22 september 2018 | week 38
Home » Algemeen » Project ‘Dag en Nacht’ op CBS Boterdorp

Project ‘Dag en Nacht’ op CBS Boterdorp

Project ‘Dag en Nacht’ op CBS Boterdorp

Bergschenhoek – In de weken vóór de voorjaarsvakantie zijn de kinderen uit de groepen 2/3 en 3/4 met het thema ‘Dag en Nacht’ bezig geweest. Zij werkten vanuit het IPC principe met verschillende leerdoelen als uitgangspunt. De aftrap van het thema gebeurde in een lokaal dat volledig donker was gemaakt. De kinderen gingen met behulp van hun zaklamp op zoek naar personages uit het verhaal. Spannend, maar de toon was gezet!

In de weken die volgden leerden de kinderen veel vanuit verschillende activiteiten. De kinderen hebben gekeken naar de tijdverschillen over de hele wereld en hoe het komt dat het aan de ene kant van de wereld nacht is en aan de andere kant dag? Ze hebben hun eigen schaduw op twee verschillende momenten op de dag getekend en ze hebben bekeken of de schaduwen van beide momenten anders waren. Daarnaast zijn ze in de wijk ook op zoek gegaan naar lichtbronnen en leerden ze waarom die lichtbronnen belangrijk zijn.
Als afsluiting mochten de kinderen ’s avonds op school komen. Eerst hebben ze met elkaar verstoppertje gedaan in de donkere school en daarna werd er met elkaar gegeten in een sfeervol verlicht lokaal.
Kortom: van kunstzinnige vorming tot aardrijkskunde en van muziek tot natuur, de kinderen zijn intensief met dit thema bezig geweest! Donderdagmiddag 22 februari was er een kijkmiddag voor de ouders, waarin de kinderen trots konden vertellen wat ze de afgelopen periode allemaal geleerd hadden.

Check Also

Gratis Glasbakdoos maakt ‘glasbakken’ nog makkelijker

Lansingerland - Om het de consument nog makkelijker te maken glas naar de glasbak te brengen, delen diverse supermarkten op zaterdag 29 september een exclusieve Glasbakdoos uit aan hun klanten.