dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Algemeen » Passie-Paaszang met Hollands Christelijke Mannenkoor
Bergschenhoek - Op vrijdag 23 maart om 20.00 uur wordt er in de Hervormde kerk aan de Kerkstraat te Bergschenhoek een bijzondere Passie-Paaszangavond gehouden. Aan deze Passie-Paaszang wordt medewerking verleend door het Hollands Christelijk Mannenkoor uit Lansingerland onder leiding van Arjan Breukhoven. Ook Rineke de Wit (sopraan) en Minne Veldman (orgel) zullen van zich laten horen.

Passie-Paaszang met Hollands Christelijke Mannenkoor

Passie-Paaszang met Hollands Christelijke Mannenkoor

Bergschenhoek – Op vrijdag 23 maart om 20.00 uur wordt er in de Hervormde kerk aan de Kerkstraat te Bergschenhoek een bijzondere Passie-Paaszangavond gehouden. Aan deze Passie-Paaszang wordt medewerking verleend door het Hollands Christelijk Mannenkoor uit Lansingerland onder leiding van Arjan Breukhoven. Ook Rineke de Wit (sopraan) en Minne Veldman (orgel) zullen van zich laten horen.

Rineke is een zogenaamd allround-musicus: ze is zangeres, hoboïst en begeleidend pianist. Ze is singer-songwriter bij onder andere Vocal Group Filiae. Daarnaast dirigeert, arrangeert en componeert ze, schrijft ze artikelen over het muziekwetenschappelijk werkveld, is ze zang-coach en verzorgt ze zakelijke en particuliere workshops.
Minne Veldman ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen verscheidene CD’s. Minne Veldman is kerkorganist sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie ‘Koraalbewerkingen’ (21 delen) en een serie ‘Eenvoudige Psalmbewerkingen’ (3 delen).
Ds. René van Loon uit Rotterdam houdt een Paasmeditatie. René werd In 1999 voorganger van de Hervormde wijkgemeente Schollevaar (Ontmoetingskerk), eerst als kerkelijk werker en vanaf 2001 als predikant. Veertien jaar bleef hij werken en wonen in Schollevaar, totdat hij in 2013 de overstap maakte naar Rotterdam. Daar is hij nu predikant van de Hervormde wijkgemeente De Samaritaan in Rotterdam-Centrum.
De toegang is gratis, aan het eind van de avond zal er wel een collecte worden gehouden om de gemaakte kosten enigszins te compenseren.
De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Check Also

TooropMavo en Vak College Hillegersberg: kleinschalig en modern

Hillegersberg - De TooropMavo en het Vak College Hillegersberg zijn beide in Hillegersberg gevestigd. In dit artikel een kennismaking met beide scholen.

Geef een reactie