maandag 25 maart 2019 | week 13
Home » Algemeen » Dirk Jan Bulstra toont zijn werk in Berkelse bibliotheek

Dirk Jan Bulstra toont zijn werk in Berkelse bibliotheek

Dirk Jan Bulstra toont zijn werk in Berkelse bibliotheek

Berkel en Rodenrijs – Tot eind april zijn werken van Dirk Jan Bulstra te bekijken aan de expositiewand van de bibliotheek in Berkel en Rodenrijs. De beeldend kunstenaar toont er zowel teken- als schilderwerk en fotografie.

Trees Borkus-Henskens

“Als kind kon ik al goed tekenen, maar na mijn twintigste stopte ik daarmee. Tien jaar geleden heb ik potlood en penseel weer opgepakt. Dat had een bijzondere reden: ik werd veertig en kreeg als verjaardagscadeau een schilderworkshop. Ik meldde me vervolgens bij Kunstbreak waar ik aan het schilderen ging. Ik experimenteerde ook met andere materialen. In 2014 nam ik deel aan de zomerexpositie met een object, maar daarna ging ik toch weer verder met schilderen. Dat breidde ik uit met fotograferen; veel in zwart wit, zodat een lijnenspel ontstaat.”
Ook het tekenen werd herontdekt en verder uitgewerkt. “Als ondergrond gebruik ik houten panelen, veelal in een formaat van 80 x1 20. Die hebben al structuur en tekening in zich en dat maakt het tekenwerk boeiender. Het tekenen gaat me heel natuurlijk af; dat ligt me.”
Dirk Jan maakt geen keuze, maar wisselt de verschillende materialen en technieken af. “Ik ontdek en probeer; er is nog heel veel mogelijk.”
In zijn werk als biotechnoloog kan hij eveneens veel creativiteit kwijt, maar ook besloot hij een dag in de week minder te gaan werken om zich helemaal op het schilderen, tekenen en fotograferen te kunnen richten. “Het ontdekken is belangrijk en vormt een deel van het plezier; het is pure ontspanning.”
De expositie in de bibliotheek is de eerste van Bulstra en daarom vindt hij het best een beetje spannend hoe zijn werk ontvangen wordt. Alles van Dirk Jan wat in de bibliotheek hangt is te koop.

Check Also

Helicon begint voorjaar met Springtime

Berkel en Rodenrijs - Muziekvereniging Helicon begon 109 jaar geleden als fanfare onder de naam Godsdienst en Kunstzin en is indertijd opgericht door parochianen van de O.L.V. Geboortekerk. Er was altijd een sterke band met de kerk en er werd gespeeld bij allerlei gelegenheden. In de loop der jaren kwamen er afdelingen bij als tamboers en majorettes, later twirls. Uiteindelijk werd het fanfarekorps een harmonie. In 1967 werd de naam Godsdienst en Kunstzin verruild voor Helicon.

Geef een reactie