zondag 16 december 2018 | week 50
Home » Sport » Renovatie van een honkbalteam

Renovatie van een honkbalteam

Drieluik Orioles (2)

Renovatie van een honkbalteam

Bergschenhoek – Bij veel sporten staat de tijd buiten het seizoen in het teken van voorbereiden op het volgende seizoen. Zo ook voor honk- en softbalvereniging The Orioles. In een drieluik geven we een inkijkje in een drukke winter die moet leiden naar een mooi seizoen in 2018. Deze week het tweede deel.

In de laatste wedstrijden van het eerste honkbalteam van The Orioles was het door verschillende oorzaken niet mogelijk het sterkste team op te stellen (onder andere studie in het buitenland). Uiteindelijk lukte het om met het team ruim in de Overgangsklasse te blijven (dit is het één na hoogste niveau in Nederland).
Al tijdens het einde van het seizoen werd begonnen met de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach. Na vijf jaar had Orlando Stewart aangegeven terug te gaan naar Curaçao. Teammanager en voorzitter van de club Joost de Kwant is uiteindelijk geslaagd in de zoektocht en Richard Brown is met ingang van het seizoen 2018 de nieuwe hoofdcoach. Samen met Marwin Kleinmoedig (coach) en Shurty Tremus (trainer; ook nieuw aangetrokken) is de coachingstaf weer compleet.
Daarnaast moest ook een heel nieuw team bij elkaar worden gezocht. Behalve de spelers die al eerder in het seizoen waren vertrokken, gingen ook in de winter nog een aantal spelers weg. Alles bij elkaar zouden er maar drie spelers blijven. Dit aantal zou worden aangevuld met twee spelers van het tweede team die ook al hadden meegespeeld aan het einde van 2017.
Ook hierbij waren veel gesprekken van de teammanager nodig, maar uiteindelijk zijn er twaalf nieuwe spelers aangetrokken. Hierbij is ook een oude bekende die weer terugkomt op het Orioles-honk. Alles bij elkaar heeft de samenstelling van de ploeg vertrouwen om ook in het nieuwe jaar weer een rol van betekenis te kunnen spelen. Alhoewel het op het (nieuwe) veld moet worden bewezen.

Wil je meer informatie over The Orioles, over honkbal of over softbal, kijk dan op de website van The Orioles: http://www.orioles.nl. Meetrainen om eens te proberen wat deze sporten inhouden kan altijd. Stuur een bericht via Facebook of E-mail: pr@orioles.nl.

Check Also

Atletiek

Bleiswijk – Afgelopen zondag stonden er flink wat Kieviten aan de start van de 30e …

Geef een reactie