dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Politiek » Thema-avond over levendige kernen
Lansingerland/Bleiswijk - Voor het CDA zijn levendige kernen van zeer groot belang voor een prettige leefomgeving in Lansingerland. Daarom organiseert de partij op woensdag 14 maart een thema-avond Levendige kernen in Sociaal Cultureel Centrum De Snip, Dorpsstraat 5-7 in Bleiswijk. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur en einde circa 22.30 uur.

Thema-avond over levendige kernen

Thema-avond over levendige kernen

Lansingerland/Bleiswijk – Voor het CDA zijn levendige kernen van zeer groot belang voor een prettige leefomgeving in Lansingerland. Daarom organiseert de partij op woensdag 14 maart een thema-avond Levendige kernen in Sociaal Cultureel Centrum De Snip, Dorpsstraat 5-7 in Bleiswijk. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur en einde circa 22.30 uur.

Lansingerland is een mooie groenoase in de drukke Randstad. We hebben een ideale combinatie van goede voorzieningen en een kleinschalig karakter. Levendige, aantrekkelijke en sfeervolle dorpskernen worden gevormd door een gevarieerd winkelaanbod, horeca en culturele voorzieningen. Aan een levendige gezellige dorpskern moet je met elkaar werken. Ondernemers moeten interesse hebben om er een winkel te beginnen of hun bedrijf te verbouwen en moderniseren. Horecaondernemers moeten kansen zien om er een gelegenheid te realiseren op een aantrekkelijke locatie waar de mensen behoefte aan hebben en naar toe gaan. De gemeente kan zorgen voor een aantrekkelijk verzorgd openbaar gebied en de gemeentelijke en culturele voorzieningen die er in de kern zijn zoveel mogelijk in het centrum onderbrengen. Maar ook de inwoners van de kernen spelen een belangrijke rol. Kopen bij winkeliers de winkeliers in je eigen dorp, bezoeken van de horeca en culturele voorzieningen, positief zijn over de voorzieningen die er zijn.
De door het CDA georganiseerde thema-avond zal worden geopend door kandidaat-raadslid Frans Ammerlaan. In zijn inleiding zal Frans ingaan op de vraag waar een aantrekkelijk centra aan moet voldoen en hoe bereiken we dat, in zijn algemeenheid en in het bijzonder in de centra van de drie
dorpskernen.
Hans van der Stelt, kandidaat-raadslid woonachtig in Bleiswijk, zal vervolgens in gesprek en discussie gaan met vertegenwoordigers van de winkeliersverenigingen uit Bleiswijk, Berkel en Bergschenhoek. Na de pauze zal Saskia van Vuren, kandidaat-raadslid woonachtig in Bergschenhoek, in gesprek en discussie gaan met vertegenwoordigers van de horeca en cultuur.
De avond wordt afgesloten met vragen vanuit de zaal aan vertegenwoordigers van de winkeliers, horeca en cultuur, CDA-wethouder Albert Abee en Frans Ammerlaan.
Een ieder is van harte welkom om mee te praten over de centra van Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs.

Check Also

Afvalscheiding moet en kan beter!

Lansingerland - De raadsleden van commissie Ruimte werden op woensdag 12 december jl. tijdens een Beeldvormingsavond geïnformeerd over de mogelijkheden om het scheiden van huisafval te verbeteren. Een afweging tussen landelijk gestelde doelen en wat dat eenmalig gaat kosten, zal over enkele maanden gemaakt moeten worden.

Geef een reactie