vrijdag 20 juli 2018 | week 29
Home » Nieuws » Combat Scholieren Tafeltennis Toernooi groot succes

Combat Scholieren Tafeltennis Toernooi groot succes

Combat Scholieren Tafeltennis Toernooi groot succes

Bleiswijk – Het op woensdag 28 februari door tafeltennisvereniging Combat georganiseerde Scholieren Tafeltennis Toernooi trok ruim zestig enthousiaste basisscholieren uit de groepen 5 tot en met 8 naar de sporthal van de Bleiswijkse tafeltennisvereniging. Dit jaar deden de vijf basisscholen uit Bleiswijk mee en vijf basisscholen uit Bergschenhoek (De Acker, Boterdorp, Pius X, Regenboog en Groenehoek).

Het scholierentoernooi is mede mogelijk gemaakt door de Ruiter Seeds uit Bergschenhoek. Zij voorzagen de deelnemers van gezonde snacks, komkommers en tomaatjes. In de ochtend werden er spelletjes gedaan en werd er fanatiek gespeeld door de 5e en 6e groep. Om 11.00 uur gaven Ron Vollebregt en Pim Elting een tafeltennisdemonstratie.
Om 13.30 uur was het de beurt aan de groepen 7 en 8. Er werd goed gespeeld in de vele wedstrijden. Om 16.00 uur begonnen de finales, gevolgd door de wedstrijd voor het algemeen kampioenschap van de jongens en meisjes van alle scholen.
De hoogst geëindigde deelnemers in de aparte groepstoernooien speelden om het algemeen jongens- en meisjeskampioenschap. Hanna Stolk (groep 6) en Inge van Paassen (groep 7) streden voor het algemeen kampioenschap bij de meisjes. Hanna won uiteindelijk in drie spannende games (11-9, 11-7, 11-9). Bij de jongens was het ook een spannend tussen de broers Verschoor. Ilja (groep 8) versloeg uiteindelijk in vier games (6-11, 11-8, 7-11 en 8-11) Job (groep 7) en werd hiermee algemeen kampioen bij de jongens.
De klasseringen van de eerste 12 individuele spelers in de groepstoernooien telden mee voor de scholenwisselbeker. De Wiekslag was dit jaar de winnaar.
De gehele uitslag en foto’s zijn terug te vinden op de site van Tafeltennisvereniging Combat, www.ttvcombat.nl.
Scholieren die door dit toernooi enthousiast zijn geworden voor de tafeltennissport kunnen komen spelen op woensdag- en vrijdagavond, vanaf 19.30 uur. Speciaal voor scholieren kan er op 14 en 21 maart vanaf 19.00 vrijblijvend getafeltennist worden.
Info: Jaap Haagsma, jhaagsma@telfortglasvezel.nl.

Check Also

Tom en Saartje verkozen tot Talenten van het jaar

Lansingerland - Het bleef donderdagavond 5 juli tot het laatste moment spannend wie met de titel Talent van het jaar huiswaarts zou keren. Voor de derde editie van het Talentenbal, op 5 juli georganiseerd door de gemeente, waren elf sport- en vier cultuurtalenten genomineerd. Tom Brugman en Saartje Langstraat trokken aan het langste eind en werden verkozen tot Talenten van het jaar.