zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Nieuws » De schaatsen onder en gáán!

De schaatsen onder en gáán!

De schaatsen onder en gáán!

Lansingerland – IJsclub Bleiswijk heeft weer twee fantastisch dagen kunnen organiseren voor de leden en andere belangstellenden. Vrijdagochtend 2 maart bleek het ijs op de Lange Vaart dik genoeg om als IJsclub het ijs veilig te verklaren voor een grote toeloop. De ijsmeester noteerde ruim acht centimeter dikte die minimaal vereist is om veilig te kunnen schaatsen met meerdere mensen.

Trees Borkus-Henskens

Nadat het bericht via social media bekend was gemaakt dat er geschaatst kon worden op de Lange Vaart werd de muziek aangezet en was het al heel snel druk op het ijs, ondanks de harde en koude wind. De schaatsers konden zich opwarmen en hun verhalen kwijt in het warme en gezellige clubhuis De Sneeuwbal. ’s Avonds was de baan verlicht. De Sneeuwbal was tot ’s avonds laat afgeladen en het was er weer ouderwets gezellig. Zaterdagochtend werd de baan sneeuwvrij gemaakt en kon er door de schaatsliefhebbers weer volop genoten worden op het ijs en in De Sneeuwbal. Er was zelfs een man uit Zuid-Frankrijk speciaal voor het ijs naar Bleiswijk gekomen.

Eindelijk

“Hier hebben we vijf jaar naar uitgekeken, want de laatste keer was in januari 2013,” genoot ook voorzitter van de IJsclub Bleiswijk Henk van Vliet. “Vijf jaar geleden werd ik voorzitter, maar het is nu dus voor de eerste keer dat ik voor de club ook daadwerkelijk iets op en rond het ijs kan doen in die functie. Het bestuur was er op voorbereid, de draaiboeken lagen klaar. Ondanks het feit dat er drie bestuursleden op vakantie waren – wie verwacht nou dat in maart nog op natuurijs geschaatst kan worden – is met behulp van vrijwilligers veel werk verzet en is alles vlekkeloos verlopen. De mensen hebben genoten en daar doen we het natuurlijk voor. Wij waren dan ook erg blij met de komst van de Siberische beer, alleen had de harde wind wel in Siberië mogen blijven.”
Zondagochtend probeerde Van Vliet nog even samen met zijn vrouw enkele rondjes te schaatsen op de Lange Vaart. “Daar hadden we na de drukte vandaag even tijd voor. Het ijs werd door de temperatuur snel slecht. Er waren niet veel schaatsers. Enkele waaghalzen reden ’s ochtends vroeg nog even op De Rotte, maar wij zijn vandaag dicht, omdat we de veiligheid niet kunnen garanderen. Helaas is het afgelopen met de ijspret; het was slechts van korte duur, maar wel heel erg leuk!”

Check Also

Uniek concert Kozakkenkoor en Klezmerband in O.L. Vrouw Geboortekerk

Berkel en Rodenrijs – We hebben inmiddels kennis kunnen maken met de vernieuwde O.L. Vrouw …

Geef een reactie