woensdag 23 mei 2018 | week 21
Home » Nieuws » Parkmanagement koestert Oudeland

Parkmanagement koestert Oudeland

Parkmanagement koestert Oudeland

Berkel en Rodenrijs – Er kwamen taart en heel veel lovende woorden op tafel tijdens de bijeenkomst waarbij het onderhoudscontract van bedrijventerrein Oudeland weer voor drie jaar werd verlengd. De handtekeningen onder het contract werden woensdagmiddag 28 februari gezet door voorzitter van Parkmanagement Oudeland Michel Capitein en Gijs van der Helm.

Trees Borkus-Henskens

Het onderhoud van het bedrijventerrein lag al in handen van VanderHelm Bedrijven, dat gevestigd is op Oudeland. Dat contract werd naar ieders tevredenheid met drie jaar verlengd, maar daar kwam een leuke invulling bij. Frans Vincenten, werkzaam bij Van der Helm, krijgt de verantwoording voor het schoonhouden van het bedrijventerrein. Speciaal daarvoor werd een felgroene bakfiets aangeschaft waarop hij duidelijk zichtbaar en herkenbaar present is op het bedrijventerrein. Zwerfvuil gaat mee met als gevolg dat alle straten van het terrein netjes blijven. Op het bedrijventerrein zijn inmiddels 230 grote en kleinere ondernemingen gevestigd.

Oudeland

Wethouder Simon Fortuyn was eveneens present tijdens dit mooie moment van ondertekening en overdracht van de bakfiets. Het bestuur van het Parkmanagement nam die gelegenheid te baat om enkele zaken op tafel te leggen. “We zijn blij met deze verlenging, want het ziet er hier goed uit, we werken met korte lijnen en degene die het terrein onderhoudt zit lekker dicht bij. Maar daarmee kunnen we niet op onze lauweren gaan rusten. Want we willen graag weer het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) hier invoeren. Bovendien willen we ons inzetten om Openbaar Vervoer te krijgen. Niet alleen hoognodig voor Oudeland om iedereen die hier werkt de gelegenheid te bieden met het openbaar vervoer te komen (want parkeren wordt ook hier anders steeds moeilijker), maar ook voor de omliggende gebieden met daarin een school, nog een bedrijventerrein en steeds meer woningen.” De wethouder noteerde en hoopte ook na de verkiezingen zijn notities nog ter hand te kunnen nemen en er werk van te maken.

Check Also

Berkelse Wielerdag trekt een nieuw jasje aan

Berkel en Rodenrijs - Ze zijn er weer klaar voor als op de traditionele tweede zaterdag in september (dit jaar 8 september) de Berkelse Wielerdag wordt gehouden. Het comité van vijf man sterk met hun ploeg vrijwilligers houdt niet alleen de 63e ronde, maar heeft bovendien een nieuwe hoofdsponsor. Dit jaar heeft het Berkelse transportbedrijf G.S. van den IJssel, dat het 100-jarig bestaan viert en ook het Berkelse Oranjecomité heeft ondersteund, z'n naam aan het wielerevenement verbonden. Het Wielercomité heeft bovendien besloten dit jaar de Stichting Vrienden van het Hospice Lansingerland te ondersteunen en heeft wat betreft het programma de categorie Retro toegevoegd.