dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Advertorial » Bistro Restaurant Manger blijft de gasten verwennen en verrassen

Bistro Restaurant Manger blijft de gasten verwennen en verrassen

Bistro Restaurant Manger blijft de gasten verwennen en verrassen

Berkel en Rodenrijs – Het is al weer acht jaar geleden dat Bistro Restaurant Manger de deuren opende van een sfeervol pand in de Nieuwstraat 19. Op een leuke plek naast de bibliotheek en midden in Berkel Centrum. Met een ervaren gastheer Juan da Silva en kok Henry Elvers die hun gasten graag verwennen met heerlijke gerechten.

“We hebben een menukaart, maar de gasten kunnen ook kiezen voor een wisselend driegangen menu met vlees, vis of een vegetarische invulling. Pasen nadert en daarvoor hebben we een speciaal Paasmenu samengesteld. We werken uitsluitend met verse producten.”
Manger is geopend van woensdag tot en met zondag, maar voor grote of kleinere groepen kan ook op maandag en dinsdag worden gereserveerd. Daarvoor kan een speciaal arrangement worden samengesteld

Vaklui

Lansingerland leerde Juan en Henry kennen toen zij ruim tien jaar geleden samen de schouders zetten onder het Italiaanse restaurant La Strada, eveneens gevestigd in de Nieuwstraat. Toen zij de kans kregen om zelf (in dezelfde straat) een restaurant te openen pakten ze die kans met beide handen aan en gaven het de naam Manger. In 2013 kwam daar Anders aan de Noordeindseweg bij. “De Nieuwstraat zou het restaurantstraatje van Berkel en Rodenrijs worden, zo werd ons voorgehouden, dus we zagen een goede toekomst voor ons. En omdat we wat meer met muziek wilden gaan doen paste de uitbreiding met Anders (voorheen Ome Ab) prima in onze plannen. Er werd keihard gewerkt en de klantenkring groeide gestaag. We ontvingen al die jaren zowel gasten die graag bij ons aan tafel gingen als muziekliefhebbers die kwamen genieten van een wisselend aanbod aan muziek.”
Dat hard werken niet altijd wordt beloond bleek. Twee jaar geleden brak brand uit bij Anders en zagen Juan en Henry er geen gat meer in daar verder in te investeren. Even hoopten ze nog op de aanpak van de Nieuwstraat waar zij graag wat tafeltjes en stoeltjes buiten wilden plaatsen en er bovendien meer sfeer gebracht zou worden in de hele straat, maar enkele weken geleden vervloog ook die hoop, samen met alle beloftes van eerdere en huidige bestuurders. In alle huidige plannen van Berkel Centrum past slechts een nieuwe bestrating voor de Nieuwstraat.

Andere locatie

Deze laatste domper heeft Juan en Henry doen besluiten op zoek te gaan naar een andere locatie. “Maar we blijven zeker tot de zomer in ons Bistro Restaurant Manger actief, want we vinden het nog steeds een schitterende locatie en een sfeervol pand. We hebben veel vaste gasten, maar als hier verder niets wordt gedaan zien we hier geen toekomst. In een straat met leegstaande panden (tot nu toe La Strada, Jumbo) en geen hoop meer op aanpak van de straat.”
Zodra er meer bekend is over een andere locatie zal dat meteen bekend worden gemaakt.

Check Also

Tweede prijsuitreiking kassabonnenactie

Tweede prijsuitreiking kassabonnenactie Berkel en Rodenrijs – Na de eerste uitreiking rond de jaarwisseling was …

Geef een reactie