dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Sport » Onderhoud aan complex

Onderhoud aan complex

Drieluik Orioles (1)

Onderhoud aan complex

Bergschenhoek – Bij veel sporten staat de tijd buiten het seizoen in het teken van voorbereiden op het volgende seizoen. Zo ook voor honk- en softbalvereniging The Orioles. In een drieluik geven we een inkijkje in een drukke winter die moet leiden naar een mooi seizoen in 2018.

Direct na afloop van het seizoen 2017 startte de gemeente met een grote renovatie van het terrein. Beide velden (er is een honkbal- en een softbalveld) moesten volledig op de schop. Het gravel van het binnenveld moest worden vervangen en ook in het buitenveld waren verzakkingen die opnieuw aanleggen noodzakelijk maakten.
Op zaterdag werd het seizoen afgesloten met het jaarlijkse bedrijven softbaltoernooi, op zondag werden de laatste zaken op het complex opgeruimd en op maandag werd om zes uur begonnen met grootschalige graafwerkzaamheden.
Tot en met dit moment is het softbalveld volledig aangelegd, alleen wil door de weersomstandigheden het gras niet erg groeien. Diezelfde weersomstandigheden zorgen ervoor dat van het honkbalveld alleen het binnenveld en de buitenste gravelrand is aangelegd. Het buitenveld lijkt meer op een duinenrij compleet met zandverstuivingen.
Naast het werk wat aan de velden moest worden gedaan, wordt ook hard gewerkt aan de kantine. Sinds de verhuizing naar Bergschenhoek in 2001 is er eigenlijk geen groot onderhoud meer uitgevoerd. Dat is nu natuurlijk wel nodig en het schuren, schilderen herstellen en plamuren is in volle gang. Op die manier wordt ook de buitenkant na de renovatie van het interieur van twee jaar geleden helemaal opgefrist.
Zoals het er nu naar uit ziet is niet alles gereed voor aanvang van het nieuwe seizoen (het weekend van 7 en 8 april starten de verschillende competities weer), maar de vereniging hoopt zo spoedig mogelijk gebruik te kunnen maken van de nieuwe velden.

Wil je meer informatie over The Orioles, over honkbal of over softbal kijk dan op de website van The Orioles: http://www.orioles.nl. Meetrainen om eens te proberen wat deze sporten inhouden kan altijd. Stuur een bericht via Facebook of E-mail: pr@orioles.nl.

Check Also

In twaalf weken trainen voor de Vliegende Vrouwen Run

Lansingerland/Oostland - Wie graag onder begeleiding voor de vijf kilometer van de KVDM Vliegende Vrouwen Run op 18 mei wil trainen, kan dit vanaf dinsdag 19 februari doen bij AnnemiekLoopt. Trainster Femke zal deelnemers in twaalf weken klaarstomen voor de hardloopwedstrijd door de Groenzoom.

Geef een reactie