dinsdag 25 september 2018 | week 39
Home » Algemeen » Passieconcert in Dorpskerk Bleiswijk

Passieconcert in Dorpskerk Bleiswijk

Passieconcert in Dorpskerk Bleiswijk

Bleiswijk – Zaterdag 24 maart vindt in de Dorpskerk van Bleiswijk de uitvoering plaats van ‘The Passion of Christ’ van de Engelse componist Arthur Somervell. Het werk wordt uitgevoerd door Koor Concertante onder leÍding van dirigent Daniel Rouwkema. Aanvang 20.00 uur. Kaarten à € 10,- zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Muilenburg, Dorpsstraat 59 in Bleiswijk en bij de koordleden.

Somervell componeerde dit meesterwerk in 1914 voor solisten, koor en orgel als oratorium voor Goede Vrljdag. De tekst van ‘The Passion of Christ’ volgt het Bljbelse lijdensvertraal, vergelijkbaar met.de Mattheus Passion van J.S. Bach. De muziekstijl komt uit de Engelse koortraditie en het werk is in Nederland slechts enkele keren uitgevoerd. Het geheel duurt zo’n 70 minuten.
De Christuspartij wordt gezongen door bariton Peter van der Wal en het orgel wordt bespeeld door Geerten van de Wetering. De rol van Evangelist wordt gelezen door ds. Anne Verbaan uit Bennekom.
Het koor Concertante bestaat inmiddels 20 jaar. Concertante werkte eind februari dit jaar mee aan een tv-opname voor de EO, Nederland Zingt, in de Grote Kerk van Breda. Sinds drie jaar staat het koor onder leiding van Daniel Rouwkema.
ln 2015 en 2016 gaf Concertante ook concerten in de Dorpskerk van Bleiswijk. Deze waren volledig uitverkocht. De concerten worden georganiseerd in samenwerking met de Stichting Vrienden van de Dorpskerk.

Check Also

Rotta Kapoentjes gaan weer starten

Bergschenhoek - Buiten valt er altijd genoeg te zien en te horen. De zomer komt op zijn einde en de herfst laat zich al zien. Een heerlijke periode om een nazomer-ontdektocht te doen met uw kind of kleinkind. Bladeren, zaden en welke kriebeldiertjes zie je nu? Woensdag 26 september is het weer tijd voor mini-avontuur bij de Rotta Kapoentjes.