zondag 16 december 2018 | week 50
Home » Algemeen » Passieconcert in Dorpskerk Bleiswijk

Passieconcert in Dorpskerk Bleiswijk

Passieconcert in Dorpskerk Bleiswijk

Bleiswijk – Zaterdag 24 maart vindt in de Dorpskerk van Bleiswijk de uitvoering plaats van ‘The Passion of Christ’ van de Engelse componist Arthur Somervell. Het werk wordt uitgevoerd door Koor Concertante onder leÍding van dirigent Daniel Rouwkema. Aanvang 20.00 uur. Kaarten à € 10,- zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Muilenburg, Dorpsstraat 59 in Bleiswijk en bij de koordleden.

Somervell componeerde dit meesterwerk in 1914 voor solisten, koor en orgel als oratorium voor Goede Vrljdag. De tekst van ‘The Passion of Christ’ volgt het Bljbelse lijdensvertraal, vergelijkbaar met.de Mattheus Passion van J.S. Bach. De muziekstijl komt uit de Engelse koortraditie en het werk is in Nederland slechts enkele keren uitgevoerd. Het geheel duurt zo’n 70 minuten.
De Christuspartij wordt gezongen door bariton Peter van der Wal en het orgel wordt bespeeld door Geerten van de Wetering. De rol van Evangelist wordt gelezen door ds. Anne Verbaan uit Bennekom.
Het koor Concertante bestaat inmiddels 20 jaar. Concertante werkte eind februari dit jaar mee aan een tv-opname voor de EO, Nederland Zingt, in de Grote Kerk van Breda. Sinds drie jaar staat het koor onder leiding van Daniel Rouwkema.
ln 2015 en 2016 gaf Concertante ook concerten in de Dorpskerk van Bleiswijk. Deze waren volledig uitverkocht. De concerten worden georganiseerd in samenwerking met de Stichting Vrienden van de Dorpskerk.

Check Also

Welzijn Lansingerland bedankt Plus Koelhuis

Welzijn Lansingerland bedankt Plus Koelhuis Bergschenhoek – Van Plus Koelhuis mocht Welzijn Lansingerland een groot …

Geef een reactie