woensdag 20 juni 2018 | week 25
Home » Algemeen » Help de padden!

Help de padden!

Help de padden!

Op donderdag 1 maart heeft wethouder Simon Fortuyn van de gemeente Lansingerland het bord ‘Help de padden’ op Veld en Beemd in Bergschenhoek onthuld. Ook is het eerste exemplaar van de klimmatten geplaatst.

Via het bord worden bewoners gewaarschuwd voor overstekende padden. De padden die in de straatputten vallen kunnen via de klimmatten zelfstandig uit de putten kruipen.
De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland zet zich al jarenlang over de padden op deze locatie. Op 8 februari heeft er een gesprek tussen de KNNV en de wethouder plaatsgevonden om te kijken hoe de gemeente de paddentrek kan ondersteunen. De KNNV is dan ook erg blij met deze maatregelen en met de snelheid ervan.

Check Also

StanHill presenteert zijn laatste solo expositie in De Watergang

Bleiswijk - Het weekend van 22, 23 en 24 juni presenteert beeldend kunstenaar StanHill tussen 13.00 en 17.00 uur een grote solo expositie. Hiermee sluit hij een periode van acht jaar af waarin hij De Watergang beheerde. Een unieke locatie op de grens van Bleiswijk en Zoetermeer; aan de Klapachterweg 2 hoek Spiegeldijk.