zondag 16 december 2018 | week 50
Home » Algemeen » Help de padden!

Help de padden!

Help de padden!

Op donderdag 1 maart heeft wethouder Simon Fortuyn van de gemeente Lansingerland het bord ‘Help de padden’ op Veld en Beemd in Bergschenhoek onthuld. Ook is het eerste exemplaar van de klimmatten geplaatst.

Via het bord worden bewoners gewaarschuwd voor overstekende padden. De padden die in de straatputten vallen kunnen via de klimmatten zelfstandig uit de putten kruipen.
De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland zet zich al jarenlang over de padden op deze locatie. Op 8 februari heeft er een gesprek tussen de KNNV en de wethouder plaatsgevonden om te kijken hoe de gemeente de paddentrek kan ondersteunen. De KNNV is dan ook erg blij met deze maatregelen en met de snelheid ervan.

Check Also

Welzijn Lansingerland bedankt Plus Koelhuis

Welzijn Lansingerland bedankt Plus Koelhuis Bergschenhoek – Van Plus Koelhuis mocht Welzijn Lansingerland een groot …

Geef een reactie