vrijdag 23 maart 2018 | week 12
Home » Algemeen » Help de padden!

Help de padden!

Help de padden!

Op donderdag 1 maart heeft wethouder Simon Fortuyn van de gemeente Lansingerland het bord ‘Help de padden’ op Veld en Beemd in Bergschenhoek onthuld. Ook is het eerste exemplaar van de klimmatten geplaatst.

Via het bord worden bewoners gewaarschuwd voor overstekende padden. De padden die in de straatputten vallen kunnen via de klimmatten zelfstandig uit de putten kruipen.
De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland zet zich al jarenlang over de padden op deze locatie. Op 8 februari heeft er een gesprek tussen de KNNV en de wethouder plaatsgevonden om te kijken hoe de gemeente de paddentrek kan ondersteunen. De KNNV is dan ook erg blij met deze maatregelen en met de snelheid ervan.

Check Also

Cultuurbus bezoekt Hermitage

Lansingerland – De werkgroep Lansingerland – Cultuurbus SWSL organiseert voor 55-plussers op woensdag 12 april …