dinsdag 25 september 2018 | week 39
Home » Algemeen » Help de padden!

Help de padden!

Help de padden!

Op donderdag 1 maart heeft wethouder Simon Fortuyn van de gemeente Lansingerland het bord ‘Help de padden’ op Veld en Beemd in Bergschenhoek onthuld. Ook is het eerste exemplaar van de klimmatten geplaatst.

Via het bord worden bewoners gewaarschuwd voor overstekende padden. De padden die in de straatputten vallen kunnen via de klimmatten zelfstandig uit de putten kruipen.
De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland zet zich al jarenlang over de padden op deze locatie. Op 8 februari heeft er een gesprek tussen de KNNV en de wethouder plaatsgevonden om te kijken hoe de gemeente de paddentrek kan ondersteunen. De KNNV is dan ook erg blij met deze maatregelen en met de snelheid ervan.

Check Also

Rotta Kapoentjes gaan weer starten

Bergschenhoek - Buiten valt er altijd genoeg te zien en te horen. De zomer komt op zijn einde en de herfst laat zich al zien. Een heerlijke periode om een nazomer-ontdektocht te doen met uw kind of kleinkind. Bladeren, zaden en welke kriebeldiertjes zie je nu? Woensdag 26 september is het weer tijd voor mini-avontuur bij de Rotta Kapoentjes.