zondag 16 december 2018 | week 50
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Café Over-Leven

Lansingerland/Bergschenhoek – Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Naast een kopje koffie is er ruimte voor ontmoeting. In het ‘café’ kan men vrij binnenlopen, maar een persoonlijk gesprek met een vrijwilliger daar, is ook mogelijk. Wanneer en waar: dinsdag 13 maart, 14.00-16.00 uur, Burg. van Oostenweg 10, zij-ingang bij de parkeerplaats, te Bergschenhoek. Informatie: tel. 010 – 5241090.

Gymnastiek 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – De belangenvereniging organiseert elke woensdag van 09.00 tot 10.00 uur gymnastiek voor leden in sporthal Den Opper van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. Er wordt onder deskundige leiding gesport. Na afloop drinkt men gezellig een kopje koffie met elkaar. Ook niet-leden zijn welkom een keer te komen kijken en mee te gymmen. U bent al lid voor € 16 per jaar en men betaalt € 5,- per maand om mee te gymen. Inlichtingen: Janny de Schepper, tel. 010-5115820.

Muziekavond in het Alzheimercafé

Lansingerland – Tijdens het Alzheimercafé op woensdag 14 maart treden Guus Bok en Rico Hop op. Zij zijn bekend van het lied ‘Hou Je Nog Van Mij’. Het vertelt het verhaal van een oudere man die iedere dag door weer en wind fietst om zijn vrouw te bezoeken, wetende dat hij haar elke dag weer een beetje meer verloor aan de ziekte van Alzheimer. Naast dit lied brengen zij Oudhollandse liedjes ten gehore, waarbij alle aanwezigen gezellig mee kunnen zingen. Na het optreden is er ruimte om te reageren en vragen te stellen over het thema. Het Alzheimercafé vindt plaats in gebouw De Stander, Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek en begint om 19.30 uur (zaal open 19.00 uur). De toegang is gratis en aanmelding vooraf is niet nodig. Informatie: Linda Jukema, Mantelzorgadviseur, tel. 010-5225545.

Informatieavond SeniorWeb over Google

Lansingerland – In samenwerking met Bibliotheek Oostland houdt SeniorWeb Lansingerland op woensdag 14 maart een informatiebijeenkomst over ‘Google’. Met een Google account beschikt men niet alleen over een gratis e-mailadres (Gmail) maar heeft men ook gratis opslag van bestanden en foto’s op Google Drive en Google Foto’s. Ook Google agenda en Google Maps komen deze avond aan de orde. Vrijwilligers van SeniorWeb gaan in op de mogelijkheden van Google en geven een demonstratie. De informatieavond wordt gehouden in de bibliotheekvestiging van Berkel en Rodenrijs, Nieuwstraat 25. De avond start om 20.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig, gratis toegang. Informatie: mail naar seniorweblansingerland@gmail.com.

Uitvaart centraal

Lansingerland – Wie wil weten wat tegenwoordig de mogelijkheden zijn op uitvaartgebied is donderdag 15 maart van 10.00 tot 11.00 uur welkom in de Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Tijdens een informatiebijeenkomst wordt informatie gegeven over alles wat met een uitvaart te maken heeft. Misschien heeft u zelf een (bijzondere) wens en weet u niet of dat uitvoerbaar is. Laat u informeren door Yvette van Dorp van Monuta Paravida en een ouderenadviseur van Welzijn Lansingerland Lidwine Guiran. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. Van harte welkom. De koffie staat klaar!

The Crucifixion

Pijnacker – Op zaterdag 17 maart voert Oratoriumkoor Cantando o.l.v. dirigent Hans van Rutten het bekende passiewerk The Crucifixion van John Stainer uit in de Ontmoetingskerk Pijnacker aan de Klapwijkseweg, aanvang 20.15 uur. Medewerking aan deze uitvoering verlenen David van Lith, tenor en Wouter Verhage, bas. Organist is Wim Hazeu. De toegangsprijs bedraagt € 12,50. Kaarten zijn te verkrijgen via de site www.cantando-pijnacker.nl of vooraf in de kerk.

Tandem-maatjes project zoekt vrijwilligers/stagiaires

Lansingerland – Inwoners van Lansingerland kunnen door allerlei omstandigheden, tijdelijk of voor langere tijd, minder goed deelnemen aan onze samenleving. Het Tandem-maatjes project van Humanitas is er om deze mensen m.b.v. een maatje te ondersteunen en zo meer uit hun sociale isolement te halen. Samen op pad of gewoon thuis wat kletsen, creatieve dingen maken of juist mee naar een instantie, helpen bij solliciteren, of het sociale netwerk vergroten. Is uw interesse gewekt, neem dan contact op met de coördinator Jacqueline Henskens: j.henskens@humanitas.nl / 06-35118716 of kijk op http://www.humanitas.nl/afdeling/lansingerland.

Check Also

PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

Kerstbomenverkoop de Kievit Berkel en Rodenrijs – Vanaf 1 december zijn er weer kerstbomen te …

Geef een reactie