zondag 16 december 2018 | week 50
Home » Sport » Twee nieuwe aanwinsten voor TOGB, vertrek bij BVCB

Twee nieuwe aanwinsten voor TOGB, vertrek bij BVCB

Spelerscarrousel nu al op volle toeren

Twee nieuwe aanwinsten voor TOGB, vertrek bij BVCB

Lansingerland – Het is gebruikelijk dat voetbalclubs de technische staf voor het volgende seizoen tijdig rond willen hebben. Meestal worden tegen het eind van de competitie nieuwe spelers aangetrokken, maar dit jaar zijn de clubs er vroeg bij. Is het omdat er niet voldoende aanwas uit de eigen jeugdopleiding komt of hebben clubbestuurders de intentie dat gehaalde spelers de eerste aanzet kunnen zijn voor een fel begeerde promotie. De tijd zal het leren.

Rien Kuyvenhoven

Voetbalvereniging BVCB heeft de eerste ‘tegenslag’ moeten verwerken nu bekend is geworden, dat doelman Wesley van der Molen naar Xerxes/DZB vertrekt. Mike van der Steen keert ook volgend seizoen terug naar deze club na vier seizoenen actief te zijn geweest bij BVCB. De 22-jarige middenvelder van BVCB gaat terug naar de club waar hij ooit begon. Hij begon in D5 bij Xerxes/DZB, waarna hij zich snel ontwikkelde en in de selectie-elftallen terecht kwam. Als eerstejaars senior vertrok hij naar BVCB. Mike is vier jaar lang basisspeler geweest bij BVCB. Hij is een middenvelder, maar kan ook uit de voeten als spits of centrale verdediger. Iemand die voor deze competitie al vertrok naar de club uit Zevenkamp, verdediger Christiaan Hartmans, speelt ook het komende seizoen voor Xerxes/DZB (za). De Capellenaar speelde een sterke eerste seizoenshelft bij de Zebra’s. In november speelde Christiaan zijn laatste wedstrijd. Hij scheurde zijn voorste kruisband af en zal voorlopig nog moeten revalideren. Christiaan Hartmans speelde in de jeugd voor SVS en v.v. Nieuwerkerk om vervolgens acht jaar voor BVCB uit te komen. Tevens gaat hij bij de Rotterdamse club vanaf heden JO11-3 trainen.
Deze week weer een tegenvaller voor BVCB. Volgend seizoen speelt Denzel Medar (22) ook voor Xerxes/DZB. Denzal heeft in de jeugd gespeeld bij de BVO’s van Sparta Rotterdam en Feyenoord. Als senior kwam Denzal terecht bij Alexandria’66 waar hij tot vorig seizoen speelde. Dit seizoen maakte hij de overstap naar BVCB, waar hij een uitstekende indruk maakt

TOGB

Doelman Merrick Leijnse zal komend seizoen op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. De keeper van TOGB heeft besloten aan het eind van het seizoen de Berkelse club te verlaten. Merrick Leijnse kwam eerder onder meer uit voor Alexandria’66 en Brielle. Bij TOGB is Merrick Leijnse bezig aan zijn eerste jaar, maar zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. TOGB heeft direct kunnen reageren op het vertrek van de doelman uit de selectie. Jesper Stijnman zal het seizoen 2018-2019 één van de keepers van de zondagselectie van TOGB worden. De 1,93 meter lange keeper uit Bleiswijk is in het dagelijkse leven fysiotherapeut bij de Berkelhoek. Jesper Stijman, die in het verleden keeper was bij onder andere Soccer Boys, DCV en ASWH komt nu over van Wippolder en zegt voor TOGB gekozen te hebben vanwege de ambitie van de club. Tevens wordt de selectie van TOGB komend seizoen uitgebreid met Damiano Vaudo (24). De verdediger/middenvelder (woonachtig in Hellevoetsluis) die eerder onder andere speelde voor Stedeco en Brielle komt over van IFC Zondag. Damiano Vaudo is geen onbekende binnen de club want hij is dit seizoen jeugdtrainer bij TOGB. Hij zal met een groot gedeelte van deze groep volgend seizoen trainer-coach zijn van onder 15/1 in de derde divisie.
Bij TOGB is het zo goed als zeker dat Jeffrey Kindt en Joey Lems volgend seizoen recreatief gaan spelen.
Gabri Urbanus (17), die in de mini F bij TOGB is begonnen, voor de winterstop speler was van JO19-1 en de afgelopen weken al te bewonderen was in het eerste, zal volgend seizoen speler van de zondagselectie zijn.
Ook is bekend geworden dat Koen van den Broek, Glenn van der Burg, Joost Stift, Sam Havenaar, Lorenzo Verkley en Lars van der Burg volgend seizoen wederom deel uitmaken van de selectie. Eerder gaven de volgende spelers aan ook de kleuren van TOGB te willen verdedigen: Jay Zandbergen, Emircan Bagcan, Rik Verwey, Youness Assaih, Rowan Saris, Marnix Remmelzwaan, Koen van den Broek, Jack Ammerlaan en Dave Ammerlaan .
Volgend seizoen speelt Jim Havenaar voor XerxesDZB. De 24-jarige aanvaller komt over van zaterdag Hoofdklasser FC Rijnvogels. Havenaar heeft tot zijn 22e bij TOGB gespeeld, waarna hij vertrok naar Hoofdklasser FC Rijnvogels. In ongeveer twee seizoenen heeft hij bijna 40 wedstrijden voor het eerste elftal van FC Rijnvogels gespeeld.

Check Also

Atletiek

Bleiswijk – Afgelopen zondag stonden er flink wat Kieviten aan de start van de 30e …

Geef een reactie