zondag 16 december 2018 | week 50
Home » Prikbord » PRIKBORD BLEISWIJK

PRIKBORD BLEISWIJK

Koffie/inloopochtend

Bleiswijk – Elke donderdag is er van 09.30 tot 11.30 uur in het gebouw van de gereformeerde kerk, Dorpsstraat, gelegenheid om koffie te drinken en een praatje te maken. Iedereen is van harte welkom.

Dorcas Depot

Bleiswijk – Op 10 maart is er weer gelegenheid om kleding en schoenen in te leveren bij het Dorcas Depot Bleiswijk. Geopend elke tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur. Locatie: parkeerterrein achter Dorpsstraat 72. Informatie: Herman Veenman, 06 – 10531756 of Henny Maasland, 06 – 42072324.

Rommelmarkt

Bleiswijk – Zaterdag 10 maart wordt er een rommelmarkt gehouden in loods Vreugdestein, Overbuurtseweg 4 (parallel aan de N209). Van 09.00 tot 13.00 uur is er gelegenheid om goedkoop huisraad, boeken, speelgoed, kleding, elektronica en servies op de kop te tikken. En dit keer zijn er ook paasspullen te koop. De opbrengst is voor het onderhoud van de Dorpskerk in Bleiswijk. Wie na de voorjaarsschoonmaak nog hele en schone spullen heeft waar niets meer mee gedaan wordt, kan deze laten ophalen. Dit kan het hele jaar door. Neem hiervoor contact op met Van der Spek, tel. 079 – 5933833. Kom gezellig snuffelen en geniet na afloop van een kopje koffie met wat lekkers.

Voorjaarsconcert Leeuwerikkoor

Bleiswijk – Als afsluiting van NLdoet geeft het Leeuwerikkoor op zaterdag 10 maart een voorjaarsconcert in de grote zaal van De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. De zaal gaat om 14.00 uur open, aanvang concert 14.30 uur. De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom.

Jeugdsoos Pecto’s

Bleiswijk – Pecto’s is een jongerencentrum voor jongeren van 12 tot 23 jaar uit Lansingerland. Kom gezellig PlayStation spelen, poolen of lekker met elkaar kletsen en er is gratis internet. Pecto’s is vanaf 1 januari niet meer op zaterdag geopend. De openingstijden is nu: vrijdag van 20.00 tot 23.00 uur. Ook voor kinderen vanaf 10 jaar zijn er activiteiten. Kijk op www.pectos.nl voor meer informatie.

Familieviering en miniconcert Lars Gerfen

Berkel en Rodenrijs – Singer-songwriter Lars Gerfen komt zondag 11 maart om 11.00 uur naar de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk, Noordeindseweg 100, om samen met kinderkoor de BeRKelnootjes de muziek tijdens de eucharistieviering te verzorgen. Na de viering zal Lars een miniconcert geven.
Lars maakt van jongs af aan muziek. Op 13 april 2018 komt zijn tweede album uit: ‘Laat nou gaan’. Lars zingt in het Nederlands, met teksten die eenvoudig zijn en tegelijkertijd veel zeggen. Info: parochiechristuskoning.nl en larsgerfen.nl.

Kerk op schoot

Bleiswijk – Op zondag 11 maart zijn alle kinderen van 2 tot 5 jaar weer van harte uitgenodigd bij Kerk op schoot. Ze gaan in de kring kijken en luisteren naar Zacheüs die iets heel bijzonders meemaakt. Er worden ook liedjes met elkaar gezongen en na afloop is er lekkers en drinken voor iedereen. Ook (groot)ouders zijn van harte welkom. Aanvang 15.45 uur in de Open Hof, Dorpsstraat 50 in Bleiswijk.

Peuterdansen

Bleiswijk – Na de voorjaarsvakantie start er weer een nieuwe cursus peuterdans bij peuterspeelzaal De Peuterhoek. Tijdens deze cursus maken peuter en knuffel(pop/dier) samen kennis met verschillende muziekstijlen en ritmes. Ze mogen hun eigen lievelingsknuffel meenemen om daarmee al bewegend een muzikale reis te beleven. Peuters van 2 tot 4 jaar oefenen zo spelenderwijs hun motoriek en leren omgaan met leeftijdsgenootjes. Wanneer: maandag van 13.30-14.15 uur, startdatum 12 maart. Waar: De Peuterhoek, Emmastraat 30. Inschrijven kan door te bellen met de Peuterhoek, 010-5212073 of per e-mail naar info@depeuterhoek.nl Ook peuters die niet op de peuterspeelzaal zitten zijn welkom. Info: www.depeuterhoek.nl.

Cesar Franck in Bleiswijk

Bleiswijk – Zondag 18 maart verzorgt Coro Vocalis o.l.v. Dick van der Lecq een concert met muziek van de componist Cesar Franck (1822-1890). Als belangrijkste onderdeel van het programma klinken ‘De Zeven Kruiswoorden’, de woorden die Jezus sprak toen Hij gekruisigd was. Het werk voor koor, solisten en, tijdens deze uitvoering, orgel werd in 1859 gecomponeerd, maar pas voor het eerst uitgevoerd in Duitsland op 6 maart 1977. Dit indrukwekkende stuk wordt voorafgegaan door enkele kortere werken van Franck. Waar: r.k. O.L.V. Visitatiekerk, Hoefweg. Rien Donkersloot, organist van de Joris-kerk in Amersfoort bespeelt het orgel. Aanvang 16.30 uur. Gratis toegang, na afloop is er een collecte.

Check Also

PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

Kerstbomenverkoop de Kievit Berkel en Rodenrijs – Vanaf 1 december zijn er weer kerstbomen te …

Geef een reactie