dinsdag 19 februari 2019 | week 08
Home » fbpost » Blauw Mannetje kondigt campagne aan rond de Rotte

Blauw Mannetje kondigt campagne aan rond de Rotte

‘Ook dit is de Rotte’

Blauw Mannetje kondigt campagne aan rond de Rotte

Lansingerland – De achterliggende dagen verscheen op diverse plekken aan de Rotte een mannetje in een blauw pak. Overal deed hij iets wat met de desbetreffende locatie te maken had; klimmen, klauteren, dieren aaien, een kopje koffie drinken, een praatje maken. Bij velen rees de vraag: wie is dat en wat doet hij hier?

Trees Borkus-Henskens

Het Blauwe Mannetje werd eerst in Lansingerland gesignaleerd, maar werd inmiddels ook in Zuidplas en zelfs in het centrum van Rotterdam gespot. Overal waar hij kwam werd een foto gemaakt die vervolgens op social media werd geplaatst.
Het Blauwe Mannetje kwam bij alle ondernemers in het recreatiegebied, maar hij werd tevens gesignaleerd bij de Hooglanders, in de speelpolder en bij het Ezelsbruggetje. Overal en op alle plekken waar iets te zien was of waar iets gebeurde. Het Mannetje hield de spanning er nog even in.

Ontknoping

Donderdagochtend 22 februari kwam de ontknoping en die had alles met de Rotte en de directe omgeving daarvan te maken. Het Blauwe Mannetje ging op bezoek bij de wethouders Joost Eerdmans (Rotterdam), Jeroen Heuvelink (Lansingerland) en Rik van Woudenberg (Zuidplas). Daar vertelde hij: “De Rotte kronkelt vanuit de oorsprong in Moerkapelle naar het bruisende centrum van Rotterdam. Het verbindt twee werelden met elkaar, werelden die nog onontdekt zijn door velen. In drie weken tijd bezocht ik iedere plek. Ik was verrast door de hoeveelheid aan activiteiten in het gebied en het warme welkom dat ik overal kreeg. Je kan er uren wandelen of gewoon op een bankje zitten en om je heen kijken. Je spot allerlei vogelsoorten en waterdieren. Zelfs Schotse Hooglanders lopen vrij rond in het gebied. Maar de omgeving leent zich ook goed voor sporten als mountainbiken, waterskiën, survivallen, skiën, golf, roeien. Het kind in mij kwam naar boven in de ballenbak, bij de bowlingbaan, bij de midgetgolf en de ezels op de kinderboerderij. Onderweg heb ik een hoop lekkers gegeten en gedronken. Van bier- en wijnproeverijen tot high tea’s, lunches, diners, BBQ’s en gebak; alles was mogelijk. Stijlvol, chique, gezellig, knus, in de natuur of in de stad.”

Nieuwe website

De drie bestuurders, samen verantwoordelijk voor de Rotte en Recreatiegebied Rottemeren, zijn trots op de Rotte en de omgeving. Het gebied is bedoeld om in te recreëren door de inwoners van Rotterdam, Lansingerland en Zuidplas. Niet voor niets investeren de gemeenten en het Recreatieschap Rottemeren in de Rotte en omgeving met onder andere het programma Rivieroevers, de plannen voor de Crooswijksebocht en de bereikbaarheid van de gebieden. Recreatieschap Rottemeren en gemeente Rotterdam werken daarin samen met Stichting Plezierrivier de Rotte en Ondernemersvereniging de Rottemeren. “We zien graag dat bezoekers vaker gebruik maken van de rivier en de omliggende gebieden, dat ze er langer blijven en meer besteden”. Waarna de wethouders samen de nieuwe website lanceerden: www.ookditisderotte.nl waardoor iedereen in één oogopslag kan zien wat er te doen is in het hele Rottegebied.

Check Also

Berkel – HVC’10 haalt het einde niet

Berkel en Rodenrijs - De eerste confrontatie tussen Berkel en HVC '10 uit Hoek van Holland was in een 3-0 overwinning voor Berkel geëindigd. In de terugwedstrijd stond Berkel een kwartier voor tijd met 2-1 voor. Toen sloeg de vlam in de pan en bracht zelfs een ingelaste afkoelingsperiode van scheidsrechter Ernstjan van der Perk uit Leiden geen uitkomst, ondanks een drie kwartier onderhandelen Hierdoor krijgt deze wedstrijd nog een staartje van 16 minuten.

Geef een reactie