woensdag 19 september 2018 | week 38
Home » Nieuws » Preventieactie: blijf alert!

Preventieactie: blijf alert!

Preventieactie: blijf alert!

Lansingerland – Met de voorjaarsvakantie in zicht werd het weer tijd voor een gepaste preventieactie. Vertegenwoordigers van de politie, 3B Wonen, Buurttoezicht en de gemeente gingen gezamenlijk op pad om inwoners te voorzien van preventietips.

Trees Borkus-Henskens

Woensdagochtend 21 februari werd de gezamenlijke preventieactie gehouden bij de verschillende scholen in Bergschenhoek; aan zowel de Stampioensdreef als de Groeneweg. Rond het middaguur verplaatste de preventiegroep zich naar de Zilverspar voor ouders en kinderen van enkele andere scholen. Er werd goed op gereageerd en bovendien werden folders uitgereikt met daarin een aantal tips.

Zakkenrollen

Vorig jaar stonden de vertegenwoordigers van de preventieactie al eens op de markt in Berkel Centrum. Ook woensdag kon men hen daar weer aantreffen. Aan het verzoek van de marktkooplui om tijdens een dergelijke actie ook stil te staan bij zakkenrollerij werd gehoor gegeven. Aan voorbijgangers werden tinkelbelletjes uitgereikt. Die konden aan tas of portemonnee worden bevestigd, zodat de eigenaar meteen kan horen of er iemand aan zit.
Alle partijen gingen het gesprek met de marktbezoekers aan om te horen wat zij allemaal doen op het gebied van veiligheid en inbraakpreventie.

Check Also

Podiumplaatsen voor de inwoners van Lansingerland

Berkel en Rodenrijs - De 63-ste Berkelse wielerdag zal de boeken ingaan als één waar veel prijzen in eigen huis werden gewonnen: vier podium plekken voor Lansingerlanders. De eerste plaats voor Sten Verzijl bij de junioren. Een derde plaats voor Lars Seldenhuis bij de Nieuwelingen en voor Erwin Meijer uit Berkel en Rodenrijs bij de Amateurs/ Sportklasse. Hoekenaar Frans van Winden pakte bij de 40+ een tweede plaats.