donderdag 24 januari 2019 | week 04
Home » Lezersschrijven » Zangfietspad

Zangfietspad

De gemeente heeft borden laten plaatsen langs het fietspad over de Landscheiding dat hiermee aangemerkt wordt als zangfietspad.
Grappig of onnodig verkwisten van gemeenschapsgeld? Tenslotte staat het je altijd vrij om op elk willekeurig fiets- of voetpad lekker vocaal uit te halen. Daar zouden toch geen borden voor nodig moeten zijn.
Wat mij stoort is dat dit prioriteit krijgt boven de veiligheid op dit zelfde fietspad. Dit druk gebruikte fietspad is namelijk compleet onverlicht. In de wintermaanden moeten veel gebruikers in het donker hun weg naar school of werk zien te vinden van Berkel en Rodenrijs of Bergschenhoek naar Bleiswijk of Zoetermeer en vice versa.
Onze eigen zoon is ruim twee jaar geleden, fietsend op dit fietspad, ‘s nachts van zijn fiets getrokken, in elkaar geslagen en beroofd met blijvende gebitschade als gevolg. Ook hierna weten we dat er meerdere incidenten hebben plaatsgevonden.
Waarom is en wordt hier geen verlichting aangebracht?
Het fiets/wandelpad wat vanaf het gemeentehuis is aangelegd richting Rotterdam is wel volledig voorzien van lantaarnpalen terwijl direct parallel daaraan de verlichte Schiebroekseweg loopt met een fietsstrook. Onbegrijpelijke keuzes. Of is bewezen dat zingen op de fiets de (verkeers)veiligheid vergroot? Dan mag mijn brief als niet verzonden worden beschouwd en ga ik mijn zangrepertoire uitbreiden!

Yvonne van der Kleij

Check Also

Briefjesmuur

Tijdens een reis door Zweden zag ik in Stockholm in een kerk een wand waar …

Geef een reactie