zondag 16 december 2018 | week 50
Home » Lezersschrijven » Fietstunnel (1)

Fietstunnel (1)

Ik begrijp er helemaal niets meer van. De Heraut van 14 februari berichtte dat meer dan 1100 verontruste inwoners van Lansingerland een petitie tekenden voor de bouw van een fietstunnel bij de rotonde Oudelandselaan-Klapwijkseweg. Daar ben ik erg blij mee. Een belangrijk deel van de gemeenteraad schuift dit echter terzijde met de opmerkingen als: “tunnel-visie, te duur en technisch niet uitvoerbaar”. Het zal je volksvertegenwoordiging maar zijn!
Natuurlijk is de aanleg van één van twee tunnels duur. Dat was de bouw van het nieuwe gemeentehuis ook en zal de komende reconstructie vanwege het opheffen van de knip in de Noordeindseweg ook zijn. Politiek is een kwestie van prioriteiten stellen en kiezen. Technisch onuitvoerbaar? In een land dat de Deltawerken realiseerde? Laat mij niet lachen! De ‘tunnelvisie’ waar D66 over spreekt, is die van CDA, WIJ Lansingerland, ChristenUnie en van D66 zélf die niet naar de angstige papa’s en mama’s in de super jonge wijken, luisteren. Ga eens met de ouders in de wijk praten en hoor hun verhalen. En kom bij mij niet aan met het flauwekul verhaal dat zo’n fietstunnel “niet realistisch is”. Weet dat tijdens het raadsdebat van 22 februari over het al dan niet bouwen van het tunneltje de bewoners van de Westpolder en Meerpolder scherp over de schouders van de gemeenteraadsleden zullen meekijken!

Marco Verburgh
Meerpolder bewoner

Check Also

AED omgeving Berkelsezoom

In Lansingerland maakt een aantal inwoners zich hard zoveel mogelijk bewoners in hun omgeving een …

Geef een reactie