zaterdag 16 februari 2019 | week 07
Home » Algemeen » De sleutel van Lansingerland voor even in handen van De Otterrotters

De sleutel van Lansingerland voor even in handen van De Otterrotters

Het loopt zo, ’t loopt

De sleutel van Lansingerland voor even in handen van De Otterrotters

Lansingerland – Tijdens de buitengewone openbare raadsvergadering van vrijdagavond 9 februari gaf burgemeester Pieter van de Stadt de sleutel van zijn gemeente tijdelijk uit handen. Prins Arjanus en Prinses Ley namen hem die avond in ontvangst in het bijzijn van de Raad van Elf; Lansingerland was tot dinsdagavond het Rijk der Otterrotters.

Trees Borkus-Henskens

Die overhandiging ging echter niet zomaar; de burgemeester wilde er toch nog graag iets aan toevoegen om alles in zo goed mogelijke banen te leiden in de periode dat hij ‘werkeloos’ thuis zou zitten. Het was voor de burgemeester de derde keer dat hij de sleutel mocht overdragen. Ditmaal was als thema voor het 49ste carnavalsfeest gekozen voor ‘het loopt zo, ’t loopt’. “Dus pak de fiets als dat beter is, denk om jullie veiligheid. Bleiswijk vormt de kern van het Rijk der Otterrotters, maar de inwoners van de beide andere kernen zijn uiteraard ook van harte welkom bij de feesten die volgen. Het wordt een feest voor jong en oud en dinsdagavond kom ik de sleutel weer ophalen!” Lachend: “En jullie kunnen vast op zoek naar een Ab en Saar, want volgend jaar zal de 50ste editie van het Rijk der Otterrotters plaatsvinden.’

Op de loopfiets

Prins Arjanus nam de sleutel in ontvangst en wilde daarbij ook nog even iets kwijt in zijn speech tot de aanwezigen.
“Er zijn me wat dingen opgevallen hier in Bleiswijk. Bijvoorbeeld het aantal hangjongeren, want er is voor de jeugd niet veel te beleven. Zeker nu Pecto’s dicht zou moeten, terwijl Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs wel plekken voor de jeugd hebben. Blaas het jeugdwerk ook in Bleiswijk nieuw leven in! En dan nog even over de Dorpsstraat (zich richtend tot de burgemeester); kunt u met onze tuinders niet eens een praatje gaan maken om die straat wat op te vrolijken?”
Jaarlijks wordt ook een ludieke opening van het carnavalsfeest bedacht. Ditmaal mocht de burgemeester plaats nemen op een loopfiets en daarom een rondje door de raadzaal rijden, waarna hij een startlijn passeerde en het feest kon losbarsten. Onder leiding van blaaskapel De Wijsbleikers volgde een polonaise door de raadzaal waarbij alle aanwezigen zich aansloten.

Check Also

Carnavals liturgieviering

Bleiswijk - Carnavalsvereniging de Otterrotters viert dit jaar haar gouden jubileum en dit feest krijgt een speciaal tintje. De bevriende vereniging uit Stompwijk (De Gaanders) biedt de Otterrotters ter gelegenheid hiervan een speciaal cadeau aan. Op zaterdag 23 februari verzorgen zij met The Old Princess de Eucharistieviering in de r.k. parochiekerk.

Geef een reactie