zondag 20 januari 2019 | week 03
Home » Sport » Squirrels verslaat universiteitsteam Baros

Squirrels verslaat universiteitsteam Baros

Squirrels verslaat universiteitsteam Baros

Berkel en Rodenrijs – Afgelopen weekend heeft het eerste herenteam van basketbalvereniging Squirrels een verrassende overwinning weten te boeken op Baros. Het universiteitsteam van het Erasmus staat samen met Squirrels op de derde plaats in de competitie, derhalve geen gemakkelijke opgave voor de coaches Ard Horst en Bas van den Bighelaar.

Met verschillende verdedigingsvormen probeerden de Berkelse basketballers de studenten te ontregelen. De resultaten waren wisselend. Vanuit de man-to-man verdediging was het center Bart Bijnsdorp die met diverse onderscheppingen het Squirrels in het begin makkelijk maakte. De lange man scoorde op de uitbraak zelf met twee harde dunks. Daarna waren de schutters van Squirrels aan de beurt om de voorsprong uit te bouwen, Remko Ligtvoet en Joris Sanders scoorde van dichtbij elk zes punten. Helaas scoorde Baros vanuit de zône-verdediging van Squirrels enkele malen van buiten de bucket. De ruststand wed bereikt met een kleine voorsprong van 30-34. De tweede helft liet een zelfde beeld zien. Telkens als Squirrels dacht de buit binnen te hebben, kwamen de studenten weer erg dichtbij. Uiteindelijk was het toch Squirrels die aan het langste eind trok. Enkele schoten van Yannic van Wijnen vielen feilloos door het netje. Toen dezelfde Ligtvoet vanuit de verdediging Baros te snel af was werd de eindstand op 56-63 bepaald. Met deze winst staat Squirrels alleen op de derde plek op de ranglijst. Buiten bereik staat koploper Cangeroes uit Utrecht, zij komen op 24 maart op bezoek in sporthal Oostmeer.

Check Also

In twaalf weken trainen voor de Vliegende Vrouwen Run

Lansingerland/Oostland - Wie graag onder begeleiding voor de vijf kilometer van de KVDM Vliegende Vrouwen Run op 18 mei wil trainen, kan dit vanaf dinsdag 19 februari doen bij AnnemiekLoopt. Trainster Femke zal deelnemers in twaalf weken klaarstomen voor de hardloopwedstrijd door de Groenzoom.

Geef een reactie