zondag 20 januari 2019 | week 03
Home » Lezersschrijven » Gemeentewiet

Gemeentewiet

Terwijl de NOS meldt dat ziekenhuizen een strafzaak beginnen tegen tabaksfabrikanten, willen D66 en GroenLinks in Lansingerland juist beginnen met de teelt van gemeentewiet. Ziet u het voor zich? Bij de volgende ‘Kom in de Kas’ treffen uw kinderen geen paprika’s en tomaten aan, maar een fris verzorgde wietplantage inclusief neutrale voorlichtingsbordjes vanuit de gemeente. En de volgende dag probeert de basisschool kinderen weer van het roken van tabak en wiet af te houden. Dat dit lastig genoeg is, bewijzen de 2.000 verslaafden – ook uit Lansingerland – die zich jaarlijks melden bij ggz-instelling De Hoop in Dordrecht, waar men met veel aandacht en dankzij twee miljoen euro subsidie de problemen van 2.000 cliënten en van hun vaak radeloze naasten beheersbaar probeert te maken. ChristenUnie, CDA en VVD zijn tegenstander. Mooi, onze stemkeuze is bepaald. Leefbaar, PvdA en WIJ Lansingerland twijfelen nog. Met een beetje pech is dus een meerderheid in de raad na de verkiezingen in maart voorstander van dit ‘experiment’. Ze zouden zo maar ook op het idee kunnen komen om – als de wiet toch ‘netjes’ geteeld wordt – opening van coffeeshops in de dorpscentra weer toe te staan. Wij vragen daarom aan u, dorpsgenoten: Vindt u gemeentewiet ook een slecht idee? Heeft u misschien zelfs net als wij mensen zien worstelen met drugs? Vindt u wiet niet normaal? Bel of mail dan uw volksvertegenwoordigers, juist ook wanneer ze uitkomen voor genoemde twijfelende partijen. Samen kunnen we dit nu nog stoppen.

A. van den Beukel en zijn neef J.W. van den Beukel (vader van 4 jonge kinderen)

Check Also

Bijzondere ontmoeting

Het begint er mee dat ik twee kaartjes van vrienden kreeg voor een zondagochtend concert …

Geef een reactie