zondag 21 oktober 2018 | week 42
Home » Lezersschrijven » Koffieuurtje

Koffieuurtje

Vrijdag 9 februari waren wij, de bewoners van de in- en aanleunwoningen voor de tweede maal uitgenodigd door de huismeester Hammadi el Hadar voor een koffie-uurtje bij onze buitenlandse buren in Hergerborch. Het was al gauw een gezellige drukte in de koffiezaal, al was het moeilijk om rechtstreeks contact met de bewoners te krijgen, doordat er druk gepraat werd en je daardoor elkaar moeilijk kon verstaan. Temeer omdat de bewoners nog niet goed de Nederlandse taal machtig zijn. Maar toch had ik wel een paar leuke contacten met verschillende mensen en één van hen heeft mij terug naar huis gebracht met de rolstoel en dat was fijn. De sfeer was heel gezellig en de koffie en het gebak lekker. Het is heel nuttig om deze middagen te herhalen om de bewoners de gelegenheid te bieden om de Nederlandse taal wat beter te leren. Dat is voor hun belangrijk om in te burgeren in onze gemeente. Op vrijdag 9 maart is de volgende bijeenkomst. Ik vond het gezellig en ga er zeker weer heen. Komt u ook?

Gré Smith-Oosting
Berkel en Rodenrijs

Check Also

Zonnebloem bedankt!

Op dinsdag 25 september organiseerde de Zonnebloem weer een middag voor ouderen en gehandicapten in …

Geef een reactie