zondag 20 januari 2019 | week 03
Home » Politiek » CDA thema-avond over duurzaamheid

CDA thema-avond over duurzaamheid

Lansingerland – Het CDA organiseert donderdag 15 februari een thema-avond over duurzaamheid in de regio. Bewoners en ondernemers in Lansingerland hebben behoefte aan een schone omgeving, een eerlijke economie en een toekomstbestendige samenleving. Dit is een speerpunt voor het CDA in Lansingerland bij de komende verkiezingen. Bezoekers aan deze bijeenkomst krijgen antwoord op vragen als: hoe woon en werk ik gasloos, wat is het nut van aardwarmte, welke mogelijkheden zijn er om te besparen en hoe kan ik zelf duurzame energie opwekken. Daarnaast zijn ideeën over zwerfafval door illegale afvalstort en verrommeling welkom. Op de informatiemarkt zijn sprekers, waaronder Jolanda Heistek van GreenPort West-Holland en Theo Ammerlaan van LTO Glaskracht en een markt met particuliere duurzaamheidsinitiatieven uit de gemeente. Bewoners, glastuinders of andere geïnteresseerden kunnen het laatste aanbod over windenergie en zonne-energie bekijken. Bezoekers kunnen zich in de pauzes en na afloop informeren. Johan van der Burg, CDA-gemeenteraadslid, trapt de bijeenkomst af samen met Frank Buijs, kandidaat-gemeenteraadslid voor het CDA. Locatie is t Manneke, Leeweg 33 te Berkel en Rodenrijs. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.

Check Also

Maalderij Treurniet moet het gezicht van het dorp blijven

Berkel en Rodenrijs - Het is niet voor het eerst dat in deze krant alinea’s gewijd worden aan het stuk gemeentelijk erfgoed Maalderij Treurniet Mengvoeders BV aan de Rodenrijseweg. De productie in de maalderij op deze locatie ligt al een aantal jaren stil. Plannen om het erfgoed voor het nageslacht te behouden zijn er al jaren. Tot genoegen van Nico en zoon Steven Treurniet werden de plannen door veel inwoners van Berkel en gemeentebestuurders met gejuich ontvangen.

Geef een reactie