maandag 21 januari 2019 | week 04
Home » Algemeen » Ouderenadvies Welzijn Lansingerland helpt u op weg
Lansingerland - Alle inwoners vanaf 67 jaar die zelfstandig wonen kunnen een beroep doen op het ouderenadvies voor vragen en problemen op het gebied van zorg, welzijn, financiën of wonen. De ouderenadviseur kent de weg en denkt mee bij kleinere en grotere vragen. Deze hulp is gratis en onafhankelijk.

Ouderenadvies Welzijn Lansingerland helpt u op weg

Ouderenadvies Welzijn Lansingerland helpt u op weg

Lansingerland – Alle inwoners vanaf 67 jaar die zelfstandig wonen kunnen een beroep doen op het ouderenadvies voor vragen en problemen op het gebied van zorg, welzijn, financiën of wonen. De ouderenadviseur kent de weg en denkt mee bij kleinere en grotere vragen. Deze hulp is gratis en onafhankelijk.

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen is een wens van veel ouderen. Toch is dit niet voor iedereen even gemakkelijk. De persoonlijke situatie kan ineens veranderen en dan kan het zijn dat er enige hulp of voorzieningen nodig zijn. Maar het kan lastig zijn om te weten waar en hoe deze hulp of voorzieningen verkregen kunnen worden. Dit is één van de redenen waarom er in Lansingerland Ouderenadviseurs zijn gekomen.

Voorbeelden

De ouderenadviseurs gaan in op vragen en problemen, geven informatie en advies of verwijzen door naar een andere organisatie als dat nodig is. Hieronder staan enkele voorbeelden beschreven.
Zorg: aanvragen van thuiszorg voor persoonlijke verzorging of hulp in het huishouden, personenalarmering, maaltijdservice, WMO voorzieningen zoals een rolstoel of vervoer.
Wonen: aanvragen van een gepaste woning, aanpassingen voor in huis aanvragen, verhuizen.
Welzijn: activiteiten die er in de omgeving worden geboden, dagbesteding, ondersteuning bij eenzaamheid, vrijwilligers voor gezelschap of klusjes in huis.
Financiën: hulp bij moeilijke brieven, bekijken van mogelijke regelingen, invullen van formulieren, ordenen van administratie.
Het ouderenadvies houdt ook informatieve bijeenkomsten voor ouderen met elke keer een ander thema. Bijvoorbeeld over het geheugen, gezond eten, bewegen, uitvaartbegeleiding of zelfredzaamheid. Vaak worden er gastsprekers uitgenodigd. De data hiervan verschijnen in de Heraut. Ook wordt elk jaar op een feestelijke manier Nationale Ouderendag gevierd.

Jubileum

Dit jaar is er een ook een feest te vieren bij het ouderenadvies. Het ouderenadvies bestaat namelijk 12,5 jaar! Diana van IJzendoorn startte toendertijd als enige ouderenadviseur van Lansingerland. Inmiddels is het team uitgebreid met drie ouderenadviseurs: Ilona Witkamp, Liesbeth Kraaijenga en Lidwine Guiran. Ook is er een teamondersteuner bijgekomen, Bianca van Eeden.
“We ervaren het allen als mooi werk, het is fijn om een luisterend oor te kunnen bieden en mensen verder te kunnen helpen met hun vragen of problemen”, zegt Bianca.

Er zijn spreekuren waar men binnen kan lopen zonder afspraak. Dit is altijd van 10.30 tot 11.30 uur.
Bergschenhoek: maandagen, Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a,
Bleiswijk: woensdagen, De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2,
Berkel en Rodenrijs: vrijdagen, Wel-Kom!, Ds. V. Koetsveldstraat 3.
De ouderenadviseurs komen ook op huisbezoek. Heeft u een vraag of wilt u een afspraak? Bel: 010 – 522 55 45.

Check Also

Auteur Simone Hartman in bibliotheek

Auteur Simone Hartman in bibliotheek Berkel en Rodenrijs – Op woensdag 6 februari geeft Simone …

Geef een reactie