dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Algemeen » Open je hart op de HARTelijkste dag van het jaar

Open je hart op de HARTelijkste dag van het jaar

Open je hart op de HARTelijkste dag van het jaar

Lansingerland – Elk jaar worden er in Nederland 1.500 kinderen geboren met een hartafwijking. Zij zijn voor het leven getekend, maar hebben daarom niet minder lief. Ook zij openen hun hart graag voor anderen en laten hun hart graag spreken, al roept het misschien minder hard en kunnen we het niet altijd horen. Stichting Hartekind geeft die kinderen een podium om zich wel te laten horen.

Nederland telt maar liefst 25.000 kinderen met een aangeboren hartafwijking. Jaarlijks overlijden 150 kinderen aan de gevolgen van hun hartafwijking. Dat is bijna een complete basisschool en dat is meer dan kinderkanker aan levens eist. Een van die kinderen is Yaël uit Berkel en Rodenrijs. Zijn grote zus Dali, door de ziekte van haar broertje ook zelf een trouw bezoeker van het Sophia Kinderziekenhuis, werd gevraagd zitting te nemen in de kinderadviesraad van het Sophia.

Liefde

Stichting Hartekind zet zich in voor meer onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen, de ontwikkeling van behandelingen en het verbeteren van de leefomstandigheden van kinderen met een aangeboren hartafwijking. Omdat februari de maand van de liefde is met 14 februari als hoogtepunt, heeft Stichting Hartekind de week van 12 t/m 18 februari gekozen om in het teken te zetten van kinderen met een aangeboren hartafwijking.
Vooral op social media zal Hartekind aandacht vragen voor hartekinderen door het delen van ons Hartekind filmpje, waarin kinderen en betrokkenen zich uitspreken. https://www.youtube.com/watch?v=697Td47Y1u8. Deze video is bedoeld om zo veel mogelijk via social media te delen. Voor alle acties kunt u terecht op: http://hartekind.nl/steun-hartekind/hartekind-week/

Check Also

TooropMavo en Vak College Hillegersberg: kleinschalig en modern

Hillegersberg - De TooropMavo en het Vak College Hillegersberg zijn beide in Hillegersberg gevestigd. In dit artikel een kennismaking met beide scholen.

Geef een reactie