zaterdag 21 april 2018 | week 16
Home » Algemeen » Palliatieve thuiszorg zoekt vrijwilligers

Palliatieve thuiszorg zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Welzijn Lansingerland zoekt nieuwe vrijwilligers voor de terminale thuiszorg. Mensen met een warm hart en een goed inlevingsvermogen.

Steeds meer mensen willen de laatste fase van hun leven thuis doorbrengen en daar ook sterven. Vaak neemt de partner of familie als vanzelfsprekend de verzorging op zich. Deze intensieve zorg vraagt veel aan tijd, flexibiliteit en organisatie. Vrijwilligers van Welzijn Lansingerland bieden ondersteuning en betrokkenheid. De vrijwillige terminale zorg thuis kan bestaan uit helpen met eten en drinken, een luisterend oor, voorlezen, samen muziek luisteren maar vaak ook gewoon ‘er zijn’.
Welzijn Lansingerland zoekt mensen met een flinke dosis levenservaring. Vrijwilligers kiezen heel bewust voor deze kortdurende, intensieve zorg en zijn gemotiveerd om mensen in hun laatste levensfase en hun naasten bij te staan. Voordat de vrijwilliger bij de terminale zorg wordt ingezet volgt men een gerichte cursus. De vrijwilligers vervangen niet de professionele zorg, maar zijn aanvullend.

Wilt u vrijwilliger worden in deze mooie vorm van zorg en meer informatie? Neemt u dan contact op met de coördinator informele hulp Maria Boersma, tel.: 010 – 5225545 op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur of via de mail: cih@swsl.nl.

Check Also

“Jij moet een boek schrijven”

Lansingerland - Marie-Louise Reinarz is een gepensioneerde kinderverpleegkundige die net haar eerste boek heeft uitgegeven, Als je zusje niet verdronken was... Een boek met autobiografische verhalen over haar leven. Marie-Louise: “Ik heb in mijn leven al heel veel meegemaakt. Zoals ik ook in mijn boek schrijf, ik kan lekker kletsen maar het op papier zetten is een ander verhaal”.