dinsdag 22 januari 2019 | week 04
Home » Nieuws » Koffieuurtje Hergerborch prachtig voorbeeld van integratie

Koffieuurtje Hergerborch prachtig voorbeeld van integratie

Koffieuurtje Hergerborch prachtig voorbeeld van integratie

Berkel en Rodenrijs- Voor de tweede keer was er het koffieuurtje voor de bewoners van Hergerborch en omwonenden. Er kwamen vrijdag 9 februari meer bezoekers dan de vorige keer en dat gaf bij iedereen een goed gevoel.

John Hofman

Gezellig keuvelend met elkaar aan tafel of op de bank en een kopje koffie met iets lekkers er bij waren prima ingrediënten om deze middag met elkaar door te brengen. Bleven de vorige keer de bewoners van Hergerborch nog wat schuchter bij elkaar zitten, vrijdag mengden ze zich onder de bezoekers en werd het een heel ontspannen middag. Afgesproken was dat men uitsluitend Nederlands met elkaar zou spreken. Verschillende bewoners van Hergerborch kennen inmiddels al aardig wat Nederlandse woorden en doen hun uiterste best te communiceren. Een prachtig voorbeeld van integratie! Vrijwilligers, maar ook de bewoners zelf, schonken koffie en thee. Restaurant Muller en Co had voor gebakjes gezorgd terwijl Albert Heijn, filiaal Westerwater, voor koffie en dergelijke garant stond. De gemeente Lansingerland sponsorde mee via het zogenaamde ZEIL-fonds, onder het motto ‘Wind uit de zeilen halen’.
“We willen de volgende keer enkele bedrijven in Lansingerland uitnodigen om ook het koffieuurtje bij te wonen”, aldus de huismeester van Hergerborch, Hammadi El Haddar. “Dat heeft een reden. Onze bewoners willen graag aan het werk. Momenteel zitten diverse bedrijven te schreeuwen om personeel en hier wonen statushouders die onder meer een technische opleiding hebben genoten en in diverse branches kunnen gaan werken. Als werkgevers tijdens zo’n koffieuurtje met ze communiceren, zullen ze zelf constateren dat er mogelijkheden zijn om personeel te werven. Vanuit de gemeente zijn er zelfs subsidiemogelijkheden om mensen die nu een uitkering genieten, in dienst te nemen. Onze mannen en inmiddels ook enkele vrouwen, wonen hier nu al weer enige tijd en het is niet goed om werkloos te blijven. Dat motiveert niet en ze zijn juist wel gemotiveerd om aan de slag te gaan!”
Het volgende koffieuurtje is op vrijdag 9 maart van 15.30 tot 16.30 uur.

Check Also

Vrijwilligersprijzen 2018 uitgereikt

Lansingerland - Het is al jaren een goede traditie dat de gemeente een aantal Vrijwilligersprijzen uitreikt in verschillende categorieën. Ditmaal een individuele, een groeps- en een cultuurprijs. De genomineerden werden allemaal uitgenodigd maandagavond present te zijn tijdens de Nieuwjaarsreceptie.

Geef een reactie