maandag 21 januari 2019 | week 04
Home » Algemeen » Hoekse Oranjecomité stroopt de mouwen op

Hoekse Oranjecomité stroopt de mouwen op

Hoekse Oranjecomité stroopt de mouwen op

Bergschenhoek – Al een collectant aan de deur gehad die om een bijdrage vraagt voor het naderende Koningsfeest in Bergschenhoek? Gelukkig zijn er weer tal van collectanten (er kunnen zich nog enkele mensen melden, want er liggen nog een paar wijken te wachten!!!) die de schouders er onder zetten om voldoende gelden te verzamelen voor het leuke dorpsfeest. De collecte is maandag van start gegaan en duurt tot 17 februari (zaterdag).

Trees Borkus-Henskens

De Stichting Nationale Feestdagen Bergschenhoek – kortweg het Hoekse Oranjecomité – onder leiding van Gerda v.d. Berg heeft ook voor dit jaar de mouwen al weer opgestroopt om er een onvergetelijk feest van te maken. “Dat kunnen wij echter niet alleen; daar is wat hulp bij nodig,” weten de acht leden van het comité inmiddels uit ervaring. “Wij lopen deze week zelf ook enkele wijken, maar wie nog een uurtje over heeft is welkom om mee te lopen!”
Vrijdag 27 april staat helemaal in het teken van Koningsdag; zo ook in Bergschenhoek.
“We beginnen echter altijd al een dag eerder als de lampionnenoptochten van start gaan; ditmaal vanaf het Eiberplein en Sporthal De Ackers. Het is al jaren een goede gewoonte dat alle lampiondragers en de overige lopers in de optocht verzamelen bij het Landmeterplein voor een groots vuurwerk, maar daar zoeken we nog een of meerdere sponsoren voor.
Met het invullen van Koningsdag zelf zijn we al een heel eind. Het koffiedrinken voor en met de senioren kan weer plaatsvinden in de Hervormde kerk en voor de bingo en de bridge zijn we nog in onderhandeling.” Ook de kinderrommelmarkt staat weer op het programma; de hele vrijdagochtend in De Leeuwenkuil.

De Voice of Lansingerland

“Dit jaar organiseren wij voor de tweede keer de Voice van Lansingerland tijdens Koningsdag in Bergschenhoek. Vorig jaar bleken er hier heel wat talenten te wonen die een spetterend optreden hebben gegeven waaronder de winnares van 2017: Kerstin de Jonge. Heb jij zin om op te treden op het podium tussen ongeveer 14.00 en 15.30 uur, meld je dan aan via onze website www.snf-bergschenhoek.nl . Er zijn een paar leuke prijzen te verdienen. Iedereen is welkom om op te treden.”

Hulp

Hulp op de dag zelf is altijd welkom. “Voor dat het feest begint, een paar uurtjes op de dag zelf; het helpt allemaal mee. Ook zijn we nog naarstig op zoek naar sponsors (en wervers) en donateurs. Iedereen kan zich aanmelden via onze site. Daar is te zijner tijd ook het programma te bekijken.”

Check Also

Collecte Hersenstichting

Lansingerland – Van 28 januari tot en met 2 februari vraagt de Hersenstichting uw steun. …

Geef een reactie