maandag 18 februari 2019 | week 08
Home » Nieuws » BVCB weet met moeite de winst over de streep te trekken

BVCB weet met moeite de winst over de streep te trekken

Doelman Wesley van der Molen naar Xerxes/DZB

BVCB weet met moeite de winst over de streep te trekken

Bergschenhoek – BVCB en het bezoekende Alexandria’ 66 hebben het publiek weinig goed voetbal weten voor te schotelen. De thuisclub die voor rust het meest slagvaardig was, wist met veel moeite de uiteindelijke 2-1 winst over de streep te trekken. BVCB is nog in een kansrijke positie wat betreft de tweede periode. De club maakt samen met CVV Berkel hier de meeste aanspraak op, omdat Hellevoetsluis al een toegift heeft als koploper.

Rien Kuyvenhoven

Hoewel de gasten in de beginfase van de wedstrijd het beste van het spel had, waren de kansen voor beide ploegen miniem. Vooral ook omdat de spelers van de thuisclub in de duels meestal de mindere waren. Zo’n situatie ging ook vooraf aan het openingsdoelpunt van de Rotterdammers toen slecht wegwerken door de gasten werd afgestraft, 0-1. De thuisclub kon ook in het vervolg geen stempel op de wedstrijd drukken. Alleen enkele doelpogingen van Yousif de Kock en Mitschell Hendriks zouden voor enig gevaar zorgen van Bergschenhoekse kant. Nadat Yousif de Kock een keer in kansrijke positie was neergelegd en daarvoor naast had geschoten, mocht Nick Walbeek de vrije trap nemen waarmee hij uiteindelijk de bezoekende doelman het nakijken gaf, 1-1.
Dat de thuisclub nog voor rust op een voorsprong kon komen was te danken aan Mitchell Hendriks die op aangeven van Rob Rutten zijn ploeg met een voordelige stand aan de thee kon laten beginnen.
De tweede helft bood weinig opwinding. Bruce Godvliet moest in deze tweede helft zijn keeper Wesley van der Molen op de doellijn assisteren bij een doelpoging van de Rotterdammers. De ploeg uit Alexanderpolder werd wel gevaarlijk. BVCB trainer Jan Everse wist met enkele wissels het aandringen van de tegenstander te ontregelen om de gasten niet te veel een stempel op de wedstrijd te laten drukken.

Vertrek

BVCB – doelman Wesley van der Molen heeft deze week bekend gemaakt volgend seizoen niet meer voor BVCB in actie te zullen komen en te vertrekken naar de zaterdagploeg van Xerxes/DZB, de ploeg die nog steeds in de race is voor een plaats in de hoofdklasse. De 24-jarige doelman stond bij de zaterdag tweedeklasser BVCB de afgelopen vier jaar in het eerste elftal onder de lat.
Van der Molen begon bij Schiebroek, speelde een aantal jaren voor Excelsior Rotterdam en ging als eerstejaars C-speler naar Xerxes/DZB. Na een jaar vertrok hij naar BVCB in Bergschenhoek waar hij in totaal zeven seizoenen actief was, waarvan de laatste vier jaar in het eerste elftal.
Daarnaast is Wesley al drie jaar keeperscoördinator bij BVCB en drie jaar keeperstrainer bij de BVO opleiding van Sparta Rotterdam. Bij Sparta traint hij nu de keepers van onder 8 tot en met onder 14. Wesley van der Molen heeft daarnaast ook nog voetbalschool Soccer Academy Lansingerland opgericht.

Check Also

Uniek concert Kozakkenkoor en Klezmerband in O.L. Vrouw Geboortekerk

Berkel en Rodenrijs – We hebben inmiddels kennis kunnen maken met de vernieuwde O.L. Vrouw …

Geef een reactie