maandag 21 januari 2019 | week 04
Home » fbpost » Leerlingen de Blesewic op werkvakantie naar Moldavië

Leerlingen de Blesewic op werkvakantie naar Moldavië

Leerlingen de Blesewic op werkvakantie naar Moldavië

Bleiswijk – In april gaan twaalf leerlingen en twee docenten van Melanchthon De Blesewic op werkvakantie naar Moldavië, één van de armste landen van Europa. Samen met de stichting Livingstone gaan zij daar helpen met het bouwen van een kinderdagverblijf.

Marianne Karsemeijer

Moldavië is een somber en uitzichtloos land. Het is bijna niet te geloven dat dit land in Europa ligt. Veel kinderen hangen op straat, zonder thuis, zonder zorg en eten. Zonder toekomst. In dit soort landen is Stichting Livingstone actief. Zij organiseren al sinds 1999 werkvakanties voor groepen jonge mensen. Zij werken met het Christelijk geloof als basis. Tot nu toe heeft Livingstone gewerkt aan ruim 120 projecten in meer dan 30 landen en heeft met haar deelnemers de levens van duizenden kinderen en volwassenen nieuwe energie gegeven. Voor de deelnemers is het een wereldervaring die hun leven verrijkt.

Liefde brengen

Twaalf leerlingen, Chanti van der Elst, Chesney Schoonebeek, Costa Spek, Dannick in’t Veen, Harm de Smidt, Isabelle Benardt, Marit Smit, Mattias van der Meulen, Michèle van Gulik, Nikita Ippel, Rosemarijn Remmers, Timo de Haan en docenten Marcel Stoutjesdijk en Arina Boer, zullen van 20 tot 30 april in Moldavië aan de slag gaan. Het is de bedoeling dat zij in de ochtenden helpen bouwen aan de uitbreiding van een kinderdagverblijf in Troita. In de middagen gaan zij leuke dingen doen met de kinderen van het verblijf. En zoals Chanti zo mooi zegt “We gaan liefde brengen”. Chanti vertelt ook dat ze bewust voor deze reis heeft gekozen. Ze vindt het belangrijk om te ervaren hoe mensen die het veel minder hebben leven en wil graag helpen om hun omstandigheden te verbeteren.

Veel geld nodig

Om deze reis te kunnen maken is er veel geld nodig. Het gaat om een bedrag van rond de € 15.000,–. Dit bedrag wordt gebruikt voor de reis, de materiaalkosten voor de bouw van het kinderdagverblijf en materiaal voor speel- en onderwijsactiviteiten voor de kinderen in Troita.
De leerlingen die meegaan met de reis zijn heel gemotiveerd en proberen via allerlei acties het bedrag binnen halen. Zo hadden zij op de Open Dag van de Blesewic in januari een eigen kraampje waar zij de bezoekers informeerden over de reis en waar zij allerlei dingen verkochten, zoals hotdogs, cupcakes, groente e.d. Ze zijn nu bezig met een statiegeldactie met lege flessen. Ook gaan ze bij bedrijven langs om spullen te verzamelen voor een loterij en er zijn plannen voor een goede doelen dag.
Maar ook de rest van de school is bij de actie betrokken. De klassen 1 en 2 gaan schaatsen voor Moldavië en hopen door middel van sponsors geld op te halen. Op 14 februari worden er Valentijnsrozen verkocht waarvan de helft van de opbrengst voor Moldavië is.Twee docenten gaan een etentje organiseren voor 30 mensen, opbrengst ook voor Moldavië. De inzet is groot en het is heel bijzonder om te zien hoe enthousiast iedereen meehelpt om het benodigde geld bij elkaar te krijgen..

Als u de actie een warm hart toedraagt kunt u uw bijdrage storten op NL 60 INGB 0000 2497 82 t.n.v. CVO Melanchthon onder vermelding van Moldavië 2018.

Check Also

SeniorWeb Lansingerland start met nieuw cursusseizoen

Lansingerland - Eind januari gaat SeniorWeb weer van start met het nieuwe cursusseizoen. Om iedereen kennis te laten maken met het brede aanbod wordt op dinsdag 15 januari de gratis toegankelijke informatie- en inschrijfdag gehouden over computer-, smartphone- en tabletcursussen en workshops.

Geef een reactie