zondag 21 oktober 2018 | week 42
Home » Sport » Sparta AV – Berkel: 2-3

Sparta AV – Berkel: 2-3

Rotterdam – Berkel zet zijn goede reeks voort. De ploeg van trainer Cor den Daas bleef het Rotterdamse Spart AV met 2-3 de baas in de uitwedstrijd op Nieuw Terbregge en staat nu in de middenmoot van de tweede klasse D.
Niet alleen de overwinning was een pluspunt voor de Berkelse formatie maar volgens trainer Den Daas was deze overwinning er één die ook tot stand kwam door het goede spel van de ploeg. Na drie mindere beurten, maar wel met drie overwinningen, werd de Rotterdamse ploeg door de gasten overklast. Zonder de nog geblesseerde Erwin van der Stoep, Freek van der Velden en Loek Buitenhuis kreeg Berkel nog een tegenvaller te verwerken door het uitvallen van Bart van den Dool die voor onderzoek naar het ziekenhuis moest. Jos Buitenhuis hielp Berkel in de eerste helft aan een voorsprong huit een voorzet van Marco van der Stoep.
Na rust moest Berkel twee tegendoelpunten toestaan van Rotterdamse zijde. De ploeg bleef echter in het vervolg goed de opdrachten uitvoeren en toen Robert van der Velden bij een uitbraak op zijn hielen werd getrapt mocht Jos Buitenhuis vanaf elf meter de stand weer in evenwicht brengen.
Het overwicht van Berkel werd beloond door het winnende doelpunt van Robert van der Velden. Jos Buitenhuis schoot nog een keer op de paal. Dit terwijl de thuisclub slechts gevaarlijk kon worden zonder veel echte doelrijpe kansen door middel van spelhervattingen.
Trainer Cor den Daas was heel content met deze overwinning maar nog meer over het vertoonde spel. “Ondanks personele problemen beschikken we nu over meer spelers die moeiteloos kunnen meedoen. Het blijft een leerproces maar Berkel groeit deze tweede helft van de competitie naar een acceptabel niveau.”

Check Also

TOGB troeft koploper Laakkwartier af met eerste winst

Berkel en Rodenrijs - Na een gelijkspel en verlies was er vandaag de volle buit voor TOGB zaterdag. In de thuiswedstrijd tegen het Haagse Laakkwartier werd het 2-0 voor het team van trainer coach Paul van Oosten.

Geef een reactie